İkinci tura adım adım: Yurt dışı oylarda rekor katılım

İkinci tura adım adım: Yurt dışı oylarda rekor katılım

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs 2023 Pazar yapılacak ikinci tur oylaması için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 423 bin 759 seçmenden 1 milyon 816 bin 294'ü yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullandı. Yurt dışı temsilciliklerde oy kullanma işlemleri bugün sona ererken gümrüklerde oy verme işlemi 28 Mayıs'ta sona erecek. Şimdiye dek kullanılan oy oranı ise ilk tura katılım oranını geçti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla yurt dışındaki vatandaşlar sandık başına geçti. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimler için belirlediği takvime göre, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 423 bin 759 seçmenin oy kullanabilmesi için 73 ülkedeki 151 temsilcilikte 167 noktada sandık kuruldu.

20 Mayıs'ta başlayan oy verme işlemi YSK'nin takvimine göre bugün sona erecek. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olanlar bulundukları yerdeki yerel saatle 22.00'ye kadar sandığa giderek oylarını kullanabilecek. Gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar oy verilebilecek.

İKİNCİ TURA YOĞUN İLGİ

Öte yandan, YSK'den edinilen bilgiye göre, belirlenen temsilciliklerde ve gümrüklerde saat 16.00 itibarıyla yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında oy kullanan toplam seçmen sayısının 1 milyon 816 bin 294 olduğunu açıklandı.

İlk turda yurt dışı sandıklarında oy kullananların sayısı 1 milyon 691 bin 287 olarak kayıtlara geçmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN