İstanbul Valiliği: Taksim'e çıkmaya çalışan 212 kişi gözaltında

İstanbul Valiliği: Taksim'e çıkmaya çalışan 212 kişi gözaltında

İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Taksim'e çıkmaya çalışanlardan toplam 212 kişinin gözaltına alındığını ve haklarında adli işlem başlatıldığını açıkladı.

Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Şişli, Mecidiyeköy, Tarlabaşı, Harbiye ve Kurtuluş'ta bir araya gelen grupların Taksim'e çıkmasını polis, biber gazı ve kalkanlarla engelledi. Gruptakiler gözaltına alınarak emniyet müdürlüklerine götürüldü.

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada gözaltına alınanların sayısını 212 olarak açıkladı.

Valilik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İl ve ilçe Hıfzıssıhha Meclislerince alınan sokağa çıkma kısıtlaması ve tam kapanma tedbirlerini ihlal ederek izin verilen Sendikalar dışında ve Taksim Meydanı'na çıkmak için toplanan şahıslar hakkında Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem yapılmıştır. Kaymakamlıklarımızca 2911 Sayılı Kanun uyarınca alınan kararlara aykırı olarak toplantı ve gösteri yapmak amacıyla toplanan, güvenlik güçlerimizce yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve mukavemetle karşılık veren toplam 212 şahıs gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN