İstanbul'da sağlıkçılara biber gazlı müdahale: Fenalaşan polise yine doktor yetişti

TTB, Dr. Ekrem Karakaya'nın görev başında öldürülmesinin ardından doktorlara yönelik şiddete karşı 7-8 Temmuz'da grevde olacaklarını duyurdu. İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesi'nde doktorların eylemine polis, biber gazıyla müdahale etti. Müdahale esnasında fenalaşan bir polise ise doktorlar tıbbi yardımda bulundu.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için defalarca çağrıda bulunan doktorların sesi hükümet tarafından duyulmamaya devam ederken dün, bir doktor daha öldürüldü. Konya'da Dr. Ekrem Karakaya, hasta yakını Hacı Mehmet Akçay tarafından görevi başında katledildi. Saldırgan aynı tabancayla hayatına son verdi. Saldırganın bir ay önce ameliyat edilen annesinin ölümünden doktoru sorumlu tuttuğu ileri sürüldü.

YÜRÜYÜŞLERİNE İZİN VERMEDİ

Olayın ardından Türkiye Tabipleri Birliği (TTB), "Şiddete karşı 7-8 Temmuz'da G(ö)REV'deyiz!" diye boykot çağrısında bulundu. Sağlıkçılar birçok hastanede iş bıraktı. Protestoların bir adresi de Çapa Tıp Fakültesi oldu. Doktorlar, alanda eylem yaparken polis biber gazıyla sert müdahalede bulundu, yürüyüşlerine izin vermedi.

Polislerin, doktorlara biber gazı sıktığı alanda bir polis de fenalaşarak baygınlık geçirdi. Fenalaşan polise ise gaz sıkılan doktorlar tıbbi yardımda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN