Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki bir otelde çıkan yangın, sabah saatlerinde büyük paniğe neden oldu. Tatilciler diğer otellere tahliye edildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, yangında 66 kişinin hayatını kaybettiğini, 51 kişinin yaralandığını açıkladı.
Türkiye’nin önde gelen turizm destinasyonlarından biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi’nde, sabah saatlerinde bir otelde çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. Yangında hayatını kaybedenlerin olduğu ve çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi.
YANGIN SABAH SAATLERİNDE BAŞLADI
Kartalkaya’daki otelin bir odasında henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın, kısa sürede binanın büyük bir kısmını etkisi altına aldı. Alevler hızla yayılarak otelin diğer bölümlerine sıçradı. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesinin ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi.
TAHLİYE VE KURTARMA ÇALIŞMALARI
Yangının başlamasıyla otelde konaklayan tatilciler hızla tahliye edilerek çevredeki diğer otellere yerleştirildi. Yangında yaralananlar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti ve yangının çıkış nedenine ilişkin incelemeler sürüyor.
İtfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ederken, yangının oteldeki büyük hasara yol açtığı belirtildi. Yetkililer, yangınla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.
267 PERSONELLE MÜDAHALE EDİLİYOR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yangının son durumuna ilişkin şu paylaşımı yaptı:
"Bugün saat 03:27’de Kartalkaya Kayak Merkezinde bulunan bir otelde yangın çıktığı ihbarı alınmış, yangına çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 267 personelle müdahale edilmiş ve müdahaleye devam edilmektedir.
İlk belirlemelere göre maalesef 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 31 vatandaşımız ise yaralanmıştır.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
Bugün saat 03:27’de Kartalkaya Kayak Merkezinde bulunan bir otelde yangın çıktığı ihbarı alınmış, yangına çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 267 personelle müdahale edilmiş ve müdahaleye devam edilmektedir.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 21, 2025
İlk belirlemelere göre maalesef 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş,…
10 ÖLÜ, 32 YARALI
Yerlikaya, ölü sayısının 10'a yaralı sayısının ise 32'ye yükseldiğini açıkladı.
Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle:
"Maalesef vefat edenlerin sayısı 10’a yaralı sayısı 32’ye yükselmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
Maalesef vefat edenlerin sayısı 10’a yaralı sayısı 32’ye yükselmiştir.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) January 21, 2025
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
5 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ HEYETİ GÖREVLENDİRİLDİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili 6 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini, 5 kişilik bilirkişi heyeti oluşturulduğunu bildirdi.
ÇÖKME UYARISI YAPILDI
Yangın nedeniyle büyük bir kısmı ahşap otel için çökme uyarısı yapıldı. Bölgedeki ekipler, önlemlerini artırırken çevrede bekleyenlerin otele yaklaşmasına izin verilmiyor.
TANJU ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA: NEREDEYSE TÜM KATLARA GİRİLDİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yangına ilişkin son durumu aktardı. Özcan, soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Bir yandan da itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri içeriye gidiyorlar, katlara çıkıyorlar. Yaralı varsa acil şekilde çıkartmaya gayret ediyorlar. Kurtarmaya ağırlık verildiği için bazı kısımlarda korkutulmayacak ölçüde zaman zaman alev alan küçük bölümler oluyor. Yarım saat öncesinde girilmeyen bölüm vardı. Şu anda kaldı mı bilmiyorum, ben sizinle yarım saat önceki bilgiyi paylaşıyorum. Hızlı bir şekilde neredeyse tüm katlara girildi diyebilirim" dedi.
Özcan, "10 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin yaralandığı bilgisi var. Elinizde güncel veri var mı?" sorusunu ise "Var ama paylaşmak istemiyorum. Maalesef uzun yıllar unutulmayacak bir acıya tanık oluyoruz. O konuda Valilik açıklamasına bakarsanız daha isabetli olur. Ben şu anda çok üzgünüm" şeklinde cevapladı.
'YANGIN MERDİVENİ VAR MIYDI BİLEMİYORUZ, BELEDİYE SINIRLARIMIZDA DEĞİL'
Otelde 234 kişinin konakladığı bilgisini veren Özcan, "Gece personeli sayısını da çıkartmaya çalışıyorlar. İtfaiyenin verdiği ilk bilgi de, yangının restoranın mutfak kısmından başladığı değerlendirildiği yönündeydi. Yangın merdiveni var mıydı, fıskiye sistemi var mıydı, biz bunları bilemiyoruz çünkü burası Bolu merkeze 45 kilometre uzaklıkta Milli Parklar'a ait bir alan. Buradaki otellerin ruhsatlarını belediye olarak biz vermediğimiz için ne var ne yok, nasıl bir önlem alınmış bu konuda maalesef bilgi sahibi değiliz. Burası ulaşılması güç bir bölge. En yakın itfaiye buraya 45 dakikada ulaşabiliyor. Burası zannediyorum 1997 yılında Turizm Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış. Bizim kayıtlarımızda herhangi bir bilgisi yok. Burası planlı sahamızda ya da belediye sınırımızda da değil" ifadelerini kullandı.
BAKANLAR BÖLGEYE HAREKET ETTİ
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yangın ile ilgili gelişmeleri yerinde incelemek ve yetkililerden bilgi almak üzere bölgeye hareket ettiği açıklandı.
Bakanların incelemeler sonrasında, olayın ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapacağı belirtildi.
GÖKTAŞ: PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİ TAKİP EDİYOR
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da sosyal medya hesabından yangına ilişkin açıklama yaparak Psikososyal destek ekiplerinin süreci takip ettiğini duyurdu. Göktaş şu açıklamayı yaptı:
"Bolu Kartalkaya'da bir otelde meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Psikososyal Destek Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz."
BİLANÇO ARTIYOR
İçişleri Bakanı Yerlikaya, yangında 66 kişinin hayatını kaybettiğini, 51 kişinin yaralandığını açıkladı.