Kılıçdaroğlu'ndan 'uyuşturucu' çıkışı: İlk iş baronların kellesini keseceğim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ülkedeki uyuşturucu sorununun ve ailelerin endişelerinin farkında olduğunu belirterek "İlk yapacağım iş uyuşturucu baronlarının kellesini kesmek olacak. Onların kimlerle birlikte olduğunu kimlerle fotoğraf çektirdiklerini biliyorum. Bunların hesabını soracağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde Kayseri Kadınlar Buluşması etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Ana muhalefet lideri, konuşmasında; kadınların maruz kaldığı toplumsal ve ekonomik zorluklardan, öğretmenler arasındaki ücret eşitsizliğinden ve öğrencilerin yurt sorunundan bahsetti. Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında da uyuşturucu sorununa değinerek, sorumlularından hesap soracağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

"Ücretli öğretmen ve sözleşmeli öğretmenlerin durumunu biliyorum. Eşit işe eşit ücret getireceğiz. Haksızlığa uğrayanlar için yürüdüm. Adaletsizlik nerede varsa bütün adaletsizliklerin üzerine yürüyeceğim. En büyük gücüm sizlersiniz.

'HİÇBİR KADINI BİR ERKEĞE MUHTAÇ ETTİRMEYECEĞİM'

Evlatlarımız geleceğimiz için önemlidir. Belediye başkanlarıma söyledim. Çocukların ücretsiz beslenmesini istiyorsanız. Bana yetki vereceksiniz. Çocukların fakiri zengini olmaz. Herkes aynı yemeği yiyecek. Allah nasip eder iktidar olursak gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğim.

Yıllarca bizi böldüler başı açık başı, kapalı diye bütün bu ayrımları ortadan kaldıracağım. Sözlü sınavı kaldıracağız kim kazanıyorsa atamasını yapacağız. Torpil bitecek. Torpile izin vermeyeceğim.

Herkesin onurunu koruyacağız. Sağ elinin verdiğini sol el görmeyecek. İnancımız belli, inancımız yerinde. Evde engelli varsa, yaşlı birisi varsa ve kadın ona bakıyorsa onun da sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Ve zamanı geldiğinde emekli olacak.

'UYUŞTURUCU BARONLARINDAN HESAP SORACAĞIM'

Uyuşturucunun ne olduğunu biliyorum. Ailelerin nasıl perişan olduğunu biliyorum. İlk yapacağım iş uyuşturucu baronlarının kellesini kesmek olacak. Onların kimlerle birlikte olduğunu kimlerle fotoğraf çektirdiklerini biliyorum. Bunların hesabını soracağım.

'YURT SORUNUNU BİR YIL İÇERİSİNDE BİTİRECEĞİM'

Kadın kardeşlerim eğer kadınların huzur içinde yaşamalarını istiyorsanız o zaman yapacağınız tek bir şey var sandığa gideceksiniz oy kullanacaksınız. Elinizi vicdanınıza koyun ve o şekilde oy kullanın. Bizim derdimiz sorunları çözmek, anne çocuğunu güzellik içinde yatağına yatırmalı, anneler size söz veriyorum bir yıl içinde hiç bir öğrenci benim yurt sorunum var demeyecek. Anneler çocukları üniversiteye gittiğinde huzur içerisinde olacaklar. Bu ülkede yurt sorununu bir yıl içerisinde bitireceğim

'BİZİM EVDE HANIMIN KURALLARI GEÇERLİDİR'

Evlatlarımız yurt dışına gidiyor. Orada asgari ücretle çalışırsam ev ve araba sahibi olurum diyorlar. Ama bizim ülkemizde bırakın asgari ücreti gençlerimiz iş bile bulamıyor. Söz veriyorum ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine getireceğiz.

Kadınların gücünü biliyorum. Evden de biliyorum. Bizim evde hanımın kuralları geçerlidir. Benim kız kardeşimi babam ilkokuldan sonra okula göndermedi. Ama benim kızlarım öyle değil herkes kendi işinde kendi gücünde. Çocukların okuması lazım. Çocuklarımız sevinç içinde okula gidecekler sonra çalışacaklar ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürecekler.

'HİÇBİR ÇİFTÇİ ZARAR ETMEYECEK'

Bakın Hollanda Konya'dan yüzölçümü küçük bir ülke ama 190 milyarlık tarım ihracatı var. Ama bizim ülkemizde bütün temel ihtiyaçlar dışarıdan geliyor. Biz iktidar olduğumuzda herkes burada üretecek. Hiçbir çiftçinin zarar etmeyeceği uygulamaları harekete geçireceğiz. Paralar nerede diye soracaksınız. Beşli çetenin götürdüğü para 481 milyon dolar. Bu paraların tamamını getireceğim. Uyuşturucu baronlarını tarihe havale edeceğiz.

'ALTI YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN HAKKINI ARAMIYORSAK NEDEN SİYASET YAPIYORUZ?'

Altı yaşında bir kız çocuğu sistematik tecavüze uğradığında o gece uyumadım. Mecliste bu iş konuşulurken Aile Bakanı iki yıldır biliyorduk dedi. Peki ne yaptınız iki yıl boyunca? Adalet Bakanlığına yürüdüğümüzde altı yaşındaki çocuğun hakkını aradık. Hakkını aramıyorsak biz niye siyaset yapıyoruz? Devleti dumura uğrattınız.

'KADINLARIN GÜCÜ BÜTÜN ZALİMLERİ YENECEK'

Kadınlar çok güçlü, kadınların gücü bütün zalimleri yenecek. Evlatlarımızı perişan ettiniz diyerek bunları sandıkta perişan edeceksiniz. Hiç unutmayın adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek. Adaleti getireceğiz. Evlilik birliği esastır. Ben bunu bilirim. Ama bir kadın anlaşamadı ve zulme uğradı. Ayrılmak isteyince kadını katlediyorlar. Bir süre sonra öldüren adam hakimin karşısına kravatla çıkıyor ve iyi hal indirimi alıyor. Ne iyi hal indirimi? Sonuna kadar cezasını çekecek.

Hiçbir anne çocuğunu aç yatırmayacak. Her anne huzur içinde yaşayacak. Adaleti unutmayın adaleti hep birlikte sağlayacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN