Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'ekonomik kurtuluş savaşı' tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomide 'kurtuluş savaşı' başlattığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. "Sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun iyi de bu noktaya memleketi kim getirdi? 19 yıldır bu memleketi Bay Kemal mi yönetiyordu? Sen yönetiyorsun" diyen Kılıçdaroğlu 5 maddelik öneride bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide başlattığını açıkladığı 'kurtuluş savaşı' vardı.

Erdoğan'a, "Sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun iyi de bu noktaya memleketi kim getirdi? 19 yıldır bu memleketi CHP mi, Bay Kemal mi yönetiyordu? Sen yönetiyorsun" sözleriyle seslenen Kılıçdaroğlu,iktidara 5 maddelik öneri sunarak, "Yerine getir vallahi her türlü desteği vereceğim" ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından Türk Lirası'nın tarihi değer kaybı yaşamasına ilişkin konuşurken, "Ülkemizi denklemin dışına itmek isteyenlerin kur, faiz ve fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunları görüyoruz. Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasıl çıkardıysak Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız" demişti.

Erdoğan’ın “ekonomik kurtuluş savaşı” ifadesi tartışma konusu olurken; Milli Güvenlik Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdiği toplantının ardından yayımladığı bildiride ekonomiye ilişkin değerlendirmeler bulunmadı dikkati çekmişti.

Bildiride, “Bölücü terör örgütüyle hudutlarımız başta olmak üzere gerekli her türlü mücadelenin tavizsiz bir şekilde sürdürüleceğinin altı çizilmiştir. Türkiye'nin inşa ettiği sağlam altyapı üzerinde, hedeflerine uygun şekilde yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaştığı ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiş, Cumhuriyetimizin 100. yılına her alanda olduğu gibi iktisadi olarak da güçlü şekilde ulaşma kararlılığı teyit edilmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Gönül ister ki sözlerime acı haberlerle başlamayayım ama maalesef hayatın akışı içinde bu tür olaylarla zaman zaman karşılaşıyoruz. İmranlı Belediye başkanımızı bir trafik kazasında kaybettik. Allahtan rahmet diliyoruz, İmranlıların başı sağ olsun. Bütün imkanlarını değerlendiriyordu iş dünyasından destek alıyordu ama acı bir olayla hayatı sona erdi, hepimizin başı sağ olsun.

Mustafa Cengiz de uzun süredir tedavi görüyordu birkaç kez kendisini aramıştım ama o da gözlerini yumdu. Galatasaray camiasının başı sağ olsun. Tahir Elçi, gücünü dostluktan yana kullanan bir insandı ama maalesef katledildi. Hâlâ davası devam ediyor, yakından takip edeceğiz. Kendisini de saygıyla anmak hepimizin ortak görevi olmalı.

CHP TEŞKİLATLARINA SESLENDİ

Ekonominin içinde bulunduğu durumu sadece TV ekranlarından değil alandan da gözlüyoruz. Bütün arkadaşlarım Türkiye genelinde olağanüstü bir çaba harcıyorlar. Türkiye coğrafyasını her yerine gidiyorlar bizzat vatandaşı dinliyorlar aynı zamanda çözümlerimizi de anlatıyorlar. Hepsinden ortak talebim bütün il, ilçe başkaları, kadın ve gençlik kolları herkesten ortak talebim söylediğimiz her sözü gittiğiniz her yerde dillendireceksiniz. Ortak bir ses Türkiye coğrafyasında yankılanmalı. "Biz Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeye hazırız" diyeceksiniz özgüvenle.

6 AYDA BÜTÜN ÇARKLAR DÖNECEK

6 ayda bütün çarklar dönecek. Herkes üretecek herkes kazanacak. Ülkeyi büyüteceğiz, ülke kazanacak. Bunları yapacağız.

Bu tablolar bir taraftan yaşanırken dramatik bir olayla karşılaştım İbrahim Kaya Tatarlı köyünden bir çiftçimiz. Mazot ve gübre alıyor Tarım Kredi Kooperatifi'nden, ödeyemiyor, kredi çekiyor. Sonra tutuklanıyor. Avukatlar devreye giriyor ve hapisten çıkıyor, İbrahim Kaya şunu söylüyor; 'Tarım Kredi Kooperatifi yüzde 71 faizle çiftçinin boğazını sıkmakta.' Bir de çıkıyor 'Ben faize karşıyım' peki bu ne?

ÇİFTÇİNİN, ESNAFIN FAİZ BORCUNU SİLECEKSİN

İbrahim kaya adına söylüyorum sen faize karşıysan sana önersin çiftçinin esnafın faiz borcunu sileceksin, sileceksin, sileceksin kardeşim. Silmiyorsun faizi indirdim diyorsun, hangi faizi indirdim kardeşlim! Bu rezalet nedir! Kimin faizini indiriyorsun, çiftçinin, esnafın faizini indirdin mi? İbrahim kardeşim söylüyorum hiç meraklanma az kaldı, bütün çiftçinin bütün esnafın faiz borcunu sıfırlayacağız.

NİYE SİYASET ERKEK EGEMEN İŞİ OLSUN?

Yüzde 50 cinsiyet kotası bakalım hangi parti destek verecek hangi destek vermeyecek. Teklifte fermuar da var. Yani listenin sonuna kadınlar yok ikisi beraber. Bizim kadın milletvekillerimiz bütün partilerin kadın milletvekilleriyle görüştüler. Şimdi ben sayıları 400’e yakın kadın sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine sesleniyorum; bugünü izleyin. Eğer ret oyu verirlerse seçimde onlara ders vermek sizin en doğal hakkınız olacak. Eğer ret oyu verirlerse seçimde onlara ders vermek sizin en doğal hakkınız olacak. Niye siyaset erkek egemen işi olsun?

ERDOĞAN'A 'EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI' TEPKİSİ

Sen ekonomide kurtuluş savaşı veriyorsun iyi de bu noktaya memleketi kim getirdi? 19 yıldır bu memleketi CHP mi, Bay Kemal mi yönetiyordu? Sen yönetiyorsun. 20 yılın sonunda geldin ekonomide Kurtuluş savaşı vereceğiz. Eleştirmek kolaydır ama biz yine de sorumlu bir partinin genel başkanın olarak öneriler getireceğim. Eğer sen gerçekten de bu ülkede bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan 5 madde sayacağım sana, yerine getir vallahi her türlü desteği vereceğim:

HEMEN EKONOMİK SOSYAL KONSEYİ TOPLA

1- Hemen ekonomik sosyal konseyi topla kardeşim. Yani bir anayasal kurum olan ve rahmetli Ecevit döneminde kurulan ekonomik sosyal konseyi topla. Önce bunları bir dinle sizin derdiniz nedir diye. Ne diyordu tebdili kıyafetle gideceğiz' ne gerek var ya, gideceksin emeklilerin temsilcisine ne derdiniz var diye soracaksın. Dernekleri çağıracaksın bu tüccarın ne derdi var diye soracaksın. Yok efendim biz sormayacağız tebdili kıyafetle öğreneceğiz Hangi çağda yaşıyorsun sen kardeşim. Sen bu sorunu çözmekte samimiysen bu sorunu yaşayanı dinleyeceksin.

İSRAF HARAMDIR

2- Hemen ve derhal bir genelge çıkaracaksın devlette israfa son veriyorum diyeceksin. Kim israf yaparsa yani fakirin fukaranın vergilerini çarçur ederse hesabını soracağım diyeceksin. Bu kadar açık. Bana diyor ki bir sorun bakalım helal nedir haram nedir' diye. İsraf haramdır. Sen israfı savunuyorsun ben israfa karşıyım. Sen benim samimiyetimi öğrenmek için kalbimi yarıp da ona mı baktın? Ben samimiyim arkadaşlar, ben kul hakkı yemekten çekinirim. Devleti yönetenlerin israftan kaçınmak zorundadır. İsrafı temel kural haline getirirsen olmaz. Genelge çıkarıp benim 13 tane uçağım var bunun 5-6'sını satıyorum diyeceksin. Milletine örnek olacaksın. Millet de bu sefer diyecek ki 'Bunlar galiba samimiler.' Arkadaşlar neyinize yemez bir araba iki araba ya! Açlıktan çocuğunun karnını doyuramayan annenin halini biliyor mu bunlar!

DÖVİZLE VERDİĞİN GARANTİLERİ TL'YE ÇEVİR

3- Sen gerçekten de ekonomide kurtuluş savaşı vereceksen dövizle verdiğin garantileri hem yapım hem de yoldan geçerle dövizle verdiğiniz paraların tamamını Türk Lirası'na veriyoruz diyeceksin. Birileri itiraz eder, hiç korkma ve çekinme bu kardeşin sonuna kadar yanında olacaktır.

ADALETSİZLİKTEN KAÇINACAKSIN

4- Adaletsizliklerden kaçınacaksın. Çıkıp 'Devletin dini adalettir ben bu ülkede adalete kim karşı çıkıyorsa karşısında beni bulacaktır, mahkeme kararlarını kim uygulamıyorsa ben gereğini yapacağım' diyeceksin. Öyle bir tablo! Adalet, dünyanın düzeni adalet üzerine kurulu. Adaleti bile darmadağın ettiler. Devletin milli sırları olabilir ticari sırrı olamaz. Yeni bir şey mi keşfettin. Benim vergilerimle yol yapıyorsan kaça yaptığını açıklayacaksın kardeşim! Adalet o kadar soylu bir kavram ki inanlarımızdan da inanç önderlerimizden de gerekli dersi alacaksın. Hz. Ömer kendi işini yaparken kendi, devletin işini yaparken devletin mumunu yakıyor. Bizim devlet yönetiminde aradığımız adalet budur işte. Devlet olarak diyeceksin ki devlet milletime borçlu olmaz. Eğer devlet olarak bir şeyler satın alıyor ve parasını zamanı gelince ödemiyorsan devlete duyulan güven sarsılır.

RÜŞVETÇİLERİ YÖNETİMDEN UZAKLAŞTIRACAKSIN

5- Rüşvetçileri, beytülmale el uzatanları, yolsuzluk yapanları tüyü bitmemiş çocuğun hakkını yiyenleri devlet yönetiminden uzaklaştıracaksın. Başarılı olmak istiyorsan devlette liyakati sağlayacaksın. Süratli bir şekilde bunları ayıracaksın devlet yönetiminden. Bunu yapman ve samimi olman için önce şunu yapacaksın; şu ayda 0 bin dolar alan siyasetçi kim? Çağıracaksın, İçişleri Bakanı'nı çağıracaksın, 'Kardeşim sen bizi rezil ettin ya kim bu her ay 10 bin dolar adam? Benim etrafımda gezenlerden biri mi bu?' soracaksın. Ayrıca süratli bir şekilde rüşvet alan atadığın büyükelçileri geri çekeceksin. 'Rüşveti yolsuzluğu bu topraklarda asla yaşatmayacağım' diyeceksin.

MGK'YI NAZIL MEZE YAPARSIN?

Bunları Erdoğan'ı çok sevdiğim için mi söylüyorum? Hayır efendim ülkemi sevdiğim için daha büyük acılar yaşamayalım diye öneriyorum. Erdoğan bunları yapar mı? Keşke yapabilseydi, yapmasını da isterdim. ama bunları yapmak yerine yolsuzluk yapanları adaletsizliğe ortam hazırlayanları hala korur ve kollarsan söylediğin hiçbir şey doğru değil. Erdoğan bunları yapacağına 'Efendim memleketin beka sorunu var', millet takmadı. 'Efendim dış güçler var', E sen neredesin? Bu dış güçler seni yönetiyorsa MB başkanı sürekli değiştiriyorsun. 'Dünya bizi kıskanıyor', Bu laflarla mı sen ekonomide sen kurtuluş savaşı vereceksin, bu laflarla mı milleti kandıracaksın.

Şimdi bir de kendisini güçlü kılmak için MGK’yı bu işlere meze yapmaya başladı, devletin en saygın kurumunu kendi siyasi ikbalin için nasıl meze yaparsın! Hani askeri vesayet vardı ne oldu bu askeri vesayete? Şuna inanıyor, damadının söylediği bir söz kulaklarında yer etmiş; Erdoğan aya dört şeritli yol yapsa millet ona inanır.' Yemezler artık onu!

FİTİL FİTİL BURNUNUZDAN GETİRİRİM

BAE Veliaht Prensi geldi, havaalanında karşılandı, turkuaz, kırmızı halılar serildi yahu daha düne kadar bunlara şerefsiz diyordunuz ya ne oldu ya? Ordunun ROKETSAN'ına ASELSAN'ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN