Tekstil sektörü için makine üretimi yapan ve 2008’den beri Tekirdağ Çorlu’da faaliyetlerini sürdüren SER Mekatronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’yle ilgili mahkemeden iflas kararı çıktı. 1 yıldan fazladır süren konkordato süreci, talebin reddedilmesi sonucu sonlandı.
MAHKEME KONKORDATO TALEBİNİ REDDETTİ
Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, şirketin mali sıkıntılardan dolayı başlattığı süreç değerlendirildi. Eylül 2025 tarihinde geçici mühlet alan, sonrasında 23 Kasım 2025 itibarıyla 1 yıllık kesin mühlet tanınan şirket için komiser heyeti raporları kapsamında kesin karar verildi. Mahkeme, kesin mühletin uzatılması ve konkordato taleplerini kabul etmeyerek SER Mekatronik’in iflasına karar verdi. Şirketin yöneticileri Hakan Çakar ile Necati Arslan’ın talepleri de ret alırken, bu isimlerin iflasa tabi olmayan gerçek kişiler olmasından dolayı haklarına ayrıca iflas hükmü verilmedi. Karara karşı 2 hafta içerisinde istinafa başvuru yapılabilecek.

GENİŞ BİR KÜRESEL PAZAR AĞI VARDI
Çorlu’da tekstil finisaj makineleri ile terbiye sistemleri alanında servis, yazılım ve üretim faaliyetleri yürüten şirket, geniş bir küresel pazar ağına sahipti. Asya, Avrupa, Amerika ve Afrika’ya ihracat yapan firma, 2024 yılı Ağustos ayında Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde 14.500 metrekarelik yeni üretim tesisinin temelini atmıştı. Üretimini tek bir merkezde toplama ve kapasiteyi artırma hedefiyle hareket eden şirket, bu büyük yatırımının üzerinden 2 yıl geçmeden mali dar boğazı aşamayarak iflas yoluna gitti.
