Son dakika! Kritik NATO Zirvesi Brüksel'de başladı

Son dakika! Kritik NATO Zirvesi Brüksel'de başladı

Son dakika haberi... Kritik NATO Zirvesi Brüksel'de başladı, NATO ülkelerinin devlet ve hükümet başkanları tartışmalı birçok konuyu masaya yatıracak.

Son dakika haberi... NATO Zirvesi Toplantı'sı Brüksel'deki NATO karargahında başladı. Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsil ettiği toplantıya 30 müttefik ülkenin liderleri katıldı.

10 YILLIK GELECEK PLANI MASADA

Zirvenin gündeminde ittifakın gelecek 10 yıllık yol haritasının belirlenmesi, NATO'nun stratejik konseptinin güncellenmesi, Çin'in yükselişi, son yıllarda gerileyen Rusya ile ilişkilerin durumu ve Ukrayna, siber tehditler, terörle mücadele, yıkıcı teknolojiler, iklim değişikliğinin güvenliğe etkileri ve Afganistan'daki NATO misyonunun sonlandırılma kararı sonrası gibi konular bulunuyor.

BIDEN İLK KEZ NATO ZİRVESİ'NE KATILDI

ABD Başkanı Joe Biden'ın başkan seçilmesinden sonra ilk kez katıldığı NATO Zirvesi'nde transatlantik ilişkileri de ele alınacak.

Zirvenin sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg basın toplantısı düzenleyerek bilgi verecek. Ayrıca zirve bildirisinin de toplantı bitiminde yayımlanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN