MHP'den Sinan Ateş cinayetine ilişkin 'özel kalem' açıklaması

MHP'den Sinan Ateş cinayetine ilişkin 'özel kalem' açıklaması

Son dakika haberi... MHP, Sinan Ateş cinayetinde gözaltına alınan ve MHP'de 'Özel Kalem Müdürü' olduğu öne sürülen Emre Yüksel'e ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, MHP grubundan herhangi bir sıfatla Emre Yüksel isimli bir çalışanın bulunmadığı belirtildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin üzerinden tam 26 gün geçti. Son gelinen aşamada soruşturmayı başından bu yana yürüten savcının "acilen" dört günlük izine çıkartılması ardından "ikinci savcının dosyaya atanması" ve suikastın kilit ismi MHP'li Tolgahan Demirbaş'ın adli kontrolle serbest kalması siyasetin gündemine bomba gibi düştü.

Habetürk'ün haberine göre; son gelişmeler üzerine Savcılık, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş, Eğitim Sen ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’i öldüren çete üyelerinin avukatlığını yapan Serdar Öktem ile bir MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın özel kalem müdürü olan Emre Y.'nin de gözaltına alınması için emniyeti talimatlandırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısıi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Edip Semih Yalçın konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, MHP grubundan herhangi bir sıfatla Emre Yüksel isimli bir çalışanın bulunmadığı belirtildi.

Semih Yalçın tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

"25 Ocak 2023 tarihinde sosyal medya ve bazı haber sitelerinde, “MHP Genel Başkan Yardımcısının Özel Kalem’i Emre Yüksel gözaltına alındı.” başlığıyla yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcılarının Özel Kalem kadrosu olmadığı gibi Genel Merkezde veya TBMM MHP Grubunda herhangi bir sıfatla Emre YÜKSEL isimli bir çalışanımız bulunmamaktadır. Geçmişte de böyle bir çalışanımız olmamıştır. Bu husus Devletin SGK kayıtlarından da açıkça anlaşılabilir. Haberler tamamıyla gerçek dışı olup kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN