Sinan Ateş cinayetinde kritik isim üçüncü kez gözaltında

Sinan Ateş cinayetinde kritik isim üçüncü kez gözaltında

Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastında kritik bir gelişme yaşandı. Cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen kişiyi Ankara dışına çıkarttığı belirtilen ve daha önce iki kez gözaltına alınıp yeni atanan savcı tarafından serbest bırakılan Tolgahan D. ile MHP'li avukat Serdar Öktem ve MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın özel kalem müdürü olan Emre Y. gözaltına alındı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin üzerinden tam 26 gün geçti. Son gelinen aşamada soruşturmayı başından bu yana yürüten savcının "acilen" dört günlük izine çıkartılması ardından "ikinci savcının dosyaya atanması" ve suikastın kilit ismi MHP'li Tolgahan Demirbaş'ın adli kontrolle serbest kalması siyasetin gündemine bomba gibi düştü.

Soruşturmadan sorumlu Başsavcı Vekilliğine Başkent’te önemli soruşturmalarda rol alan tecrübeli bir isim olan Durdu Özer getirilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı yürüten savcının değiştirilmediğini, ilave 1 savcı daha görevlendirildiğini açıklamıştı.

15 İSİM TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında bugüne dek saldırının gerçekleştirildiği motosikleti kullanan şüphelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alırken, bu isimlerden 15’i tutuklandı. Bazı isimler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. O isimlerden biri suikastın kilit ismiydi Tolgahan D. idi. İki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan D.'nin cinayetin tetikçisi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı öne sürülmüştü. Ancak her iki gözaltı kararı sonrası Tolgahan D., mevcut delil durumu değerlendirilerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

ADIM ADIM İZLENDİ YENİ DELİLLER ELDE EDİLDİ

Soruşturmanın koordinatörlüğüne getirilen Başsavcı Vekili Durdu Özer, dosyayı incelemesinin ardından olayın ivedi bir şekilde aydınlatılması için güvenlik birimlerini talimatlandırdı. Tolgahan D., ile serbest kalan başka bir şüphelinin teknik ve fiziki takip ile adım adım izlenmesi talimatını verdi. Her ipucu titizlikle değerlendirildi. Ve hafta başı itibarıyla Tolgahan D.’nin irtibatlarına dair çok önemli bulgulara ulaşıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan 2 şüpheli daha tutuklandı.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Habetürk'ün haberine göre; son gelişmeler üzerine Savcılık, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş, Eğitim Sen ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’i öldüren çete üyelerinin avukatlığını yapan Serdar Öktem ile bir MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın özel kalem müdürü olan Emre Y.'nin de gözaltına alınması için emniyeti talimatlandırdı.

fot.jpg

Serdar Öktem, hakkındaki iddilara tepki göstermiş, ardından ise Twitter hesabını kapatmıştı. Savcılığın talimatı üzerine her üç isim de gözaltına alındı. Şüphelilerin Ankara Emniyeti’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

SERDAR ÖKTEM, BAHADIR GRAMMEŞİN DAVASINDA KATİLLERİN AVUKATIYDI

Kamuoyu Serdar Öktem’i Bahadır Grammeşin davasından da tanıyor. 9 Mayıs 2015’te İstanbul Kadıköy'de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken çeteler tarafından katledilen Eğitim Sen ve ÖDP üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’i öldüren çete üyelerini de Serdar Öktem savunmuştu.

Öktem’in avukatlığını üstlendiği Erkan Çınar’ın yanı sıra Mert Nikelay, Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç ve Cemal Diri, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse mahkûm olmuştu.

Avukat Öktem, Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Doğukan Çep ile MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve firari tetikçi Eray Özyağcı’nın da geçmişte avukatlığını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN