TBMM'de 'SBK uçağı' kavgası: Yumruklar havada uçuştu

TBMM'de 'SBK uçağı' kavgası: Yumruklar havada uçuştu

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP'li Erkan Aydın'la girdiği polemik yumruklu kavgaya dönüştü.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, kürsüde yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına binmesiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Bu sırada Bakan Soylu, Aydın'a bulunduğu yerden “Sahtekarsın” diye bağırdı.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olarak; “Mafyadan her ay 10 bin dolar harçlık alan milletvekili kim? Bunu söyleyebilirsiniz. Bunu bir televizyon kanalında ortaya attınız. Savcıya, TBMM’ye söylemediniz, millete açıklamadınız. Ben bunu ortaya attım, alan alsın diyecek makam değilsiniz” dedi.

Tezcan, SBK Holding Sahibi Sezgin Bakan Korkmaz’ın kaçışını Bakan Soylu’nun “Devlet kararıdır” diye açıkladığını aktardı. O sırada Bakan soylu CHP sıralarına parmak salladı. Tezcan, “Sayın Bakan bu millet sizin yalanlarınıza alıştı… Devletin başındakinin bu devlet kararındaki payı nedir?” diye sordu.

Tezcan, Bakan Soylu’ya Sezgin Bakan Korkmaz ve organize suç örgütü lideri yöneticiliğinden hakkında iddianame hazırlanan Sedat Peker ile ilgili sorular sordu. Tezcan, 15 Temmuz ve Beşiktaş saldırısı şehit ve gazileri için toplanan yardımları anımsatarak, “Bu bütçenin üzerine de şehit paralarının üstüne yattığınız gibi mi yatacaksınız?” sorusunu yöneltti. Tezcan, “Uyuşturucu satan seni ziyaret eder, pudra şekeri çeken sana uğrar, bir tek mazlumların ve masumların yolu sana düşmez. Bu nasıl bakanlık sayın bakan” dedi.

Kürsüye daha sonra, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın çıktı. Aydın, şunları söyledi:

“Eğer Sayın Bakan gelecek nesilleri düşünseydi kendisiyle ilgili onlarca iddiayı bir televizyon programında değil, gelir, burada, egemenliğin kayıtsız şartsız temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Önce dokunulmazlığımı kaldırın, sonra bir soruşturma komisyonu açın ve gelin, bunları cevaplayayım’ derdi ancak o ne yaptı? Mayıs ayından beri hâlâ savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacak; televizyon programında söyledi, yedi aydır bekliyoruz. Sayın Bakan, o dokunulmazlığı kaldırın, sonra bulunun; bu şekilde bir şey olmayacağını hepimiz biliyoruz. Yine, onlarca iddia... Biraz önce Sayın Tezcan söyledi Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili, siz şurada uçağa binerken fotoğrafınız çıktı, açıklamada ‘Başka uçak yoktu, ne yapayım?’ dediniz.”

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Soylu, Aydın’a “Sahtekarca yalan söylüyorsun, sahtekarca…” diye bağırdı. CHP’li Aydın, “Aynen iade ediyorum” karşılığını verdi.

Bakan Soylu'nun sık sık CHP sıralarına doğru parmak salladığı ve bağırdığı görüldü. Soylu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında da karşılıklı atışma yaşandı. CHP milletvekilleri ayağa kalkarak, Soylu’nun sözlerine tepki gösterdi. CHP milletvekilleri ile AK Parti milletvekilleri bakanın olduğu komisyon sıralarının ön bölümüne yürüdü.

CHP’li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında arbede yaşandı. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP milletvekillerine yumruk atmaya çalıştı. AK Parti milletvekillerinin CHP Grup Başkanvekili Özel’in üzerine yürüdüğü görüldü. Bu sırada Soylu, CHP milletvekillerine parmak sallamayı sürdürdü. Soylu yine CHP milletvekillerine “Hesap vereceksiniz” diye bağırdı.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç, “Sayın bakan bu şekilde müzakereleri sürdürmemiz mümkün değil. Sayın bakan, sayın bakan..." diye uyarıda bulundu.

Bakan Soylu komisyon sıralarında ayağa kalkarak bağırırken, CHP’li Erkan Aydın’ın paylaştığı tutanak bilgilerine göre, Soylu bu sırada “Şerefsiz sensin” dedi.

Milletvekillerini yerlerine davet eden Başkanvekili Bilgiç, arbedenin sürmesi üzerine birleşime ara verdi. Ara sırasında da arbede sürdü. Araya giren milletvekillerinin çabası ile kavga daha fazla büyümeden önlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (9)
9 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN