TÜPRAŞ yakınlarında korkutan yangın

Kocaeli'de TÜPRAŞ rafinerisinin yanında bulunan bir petrol firmasına ait tesiste yangın çıktı. 20 metreye kadar yükselen alevler, patlamalara neden oldu. 42 araç ve 105 personelin müdahalesi sonucu yangın, can kaybı olmaksızın söndürüldü.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yer alan Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) rafinerisinin yanında bulunan bir kimyevi depolama tesisinde bugün (24 Ekim 2022 Pazartesi günü) saat 16.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevler kısa sürede tesisi sardı. Çalışanların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Tesisten çıkan siyah dumanlar, kentin birçok noktasından görüldü.

İtfaiye ekiplerince yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları devam ediyor.

tupras-yangin.jpg

42 ARAÇ VE 105 PERSONELLE MÜDAHALE EDİLDİ

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada hem fabrika sahiplerine hem çalışanlara hem de Körfez halkına 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Burasının çok sayıda kimyevi üretim tesisi olan önemli sanayi bölgesi olduğunu aktaran Yavuz, "Burada kimyevi depolama ünitesinde meydana gelen yangın vesilesiyle 15.44 sıralarında bize ihbar geldi. Yaklaşık 6 dakika sonra devletimizin tüm imkanlarıyla yangına müdahale edilmeye başlandı" dedi.

tuprasta-yangin-mi-cikti.jpg

Yavuz, TÜPRAŞ ve organize sanayi bölgelerindeki itfaiyeleri de buraya yönlendirdiklerini belirterek şu bilgileri paylaştı:

"42 araç ve 105 personelle olaya müdahale etmeye başladık. Çok şükür ki başka tesislere sıçramadan, can kaybı olmadan yangın kontrol altına alındı. Bir kez daha 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Şehrimiz bu tür endüstriyel yangınlara karşı tatbikatı çok sık yapan, bilgi, birikimi ve tecrübesi çok yüksek bir şehir. Bu sayede şu an için yangını kontrol altına almış bulunuyoruz. Ümit ediyoruz ki bu tür yangınlar hiç olmaz ama olduğu takdirde de müdahale edebilecek kapasiteye sahibiz."

tupras-yangini-sonduruldu-mu.jpg

tupras-yangini.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN