Davutoğlu önermişti: Erdoğan 3 günlük yas ilan ediyor

Davutoğlu önermişti: Erdoğan 3 günlük yas ilan ediyor

Saadet Meclis grup toplantısında açıklama yapan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Gazze'de 471 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek 'Derhal ulusal yas ilan edilsin' önerisinde bulunmuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 gün süreyle milli yas ilan edileceğini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulu'nda yerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İsrail'in, Gazze'de hastaneye saldırısıyla ilgili konuşan Zengin, bombalanmanın savaş hukuku da dahil hiçbir hukuka uygun olmadığını vurgulayarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilan edileceğini duyurdu.

Zengin şu ifadeleri kullandı:

"Yaşadığımız çok elim olaylardan sonra milli yas ilan edebiliyoruz. Şu anda çalışmaları devam ediyor. Bugün gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilan edilecek. Genel Kurul'daki tüm siyasi partilerin de bundan memnuniyet duyacağına eminim. Bu, bizim özellikle TBMM olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tüm unsurlarıyla beraber başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu konuyu hangi seviyede anladığımızın görülmesi açısından önemlidir diye düşünüyorum. Sanıyorum, Genel Kurul devam ederken, bugün içinde nihayetlenmiş olur. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini de burada paylaşırız"

DAVUTOĞLU ÖNERMİŞTİ

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu bu sabahki Saadet Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Sayın Erdoğan’a sesleniyorum Filistinli kardeşlerimizle dayanışmak için derhal ulusal yas ilan edin… TBMM ve Sayın Karamollaoğlu da uygun görürse arkadaşlarımıza talimat olarak iletiyorum. Derhal bir TBMM heyeti oluşturulsun, Dışişleri Bakanlığı’na ve Mısır’a müracaat ederek bu bombalanan hastaneyi görmek üzere BM’ye müracaat ederek hastaneye gitsin. Buradan konuşmakla olmaz gitsinler ve hastanenin ne halde olduğunu görsünler" önerisinde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN