Son dakika! Türkiye'den normalleşme kararları: Zorunlu karantina bitiyor

Son dakika! Türkiye'den normalleşme kararları: Zorunlu karantina bitiyor

Son dakika haberi... Türkiye yeni normalleşme kararları aldı, bazı ülkeler için zorunlu karantina dönemi bitiyor. Bangladeş, Brezilya, G.Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka'dan gelen yolcular ile son 14 günde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina 1 Temmuz'da sona eriyor.

Son dakika haberi... Koronavirüs vakalarının düşmesi ve aşılama sürecinin hızlanması ile ilgili Türkiye, yeni normalleşme kararları aldı. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelgeye göre, Bangladeş, Brezilya, G.Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka'dan gelen yolcular ile son 14 günde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina 1 Temmuz'da sona erecek.

Afganistan ve Pakistan'dan Türkiye'ye gelen yolcu ile ya da son 14 günde bu ülkelerde bulunanlara yönelik zorunlu karantina süresi de 1 Temmuz'dan itibaren 10 güne düşürülecek.

PCR TEST RAPORU İBRAZI YETERLİ GÖRÜLECEK

Türkiye'ye girişte sınır kapılarında uygulanacak tedbirler ile ilgli 31 Mayıs 2021 tarih ve 8832 sayılı genelgeyle getirilen düzenlemelerde değişikliklerin hayata geçirileceği belirtilen genelgede, şu ifadeler kullanıldı:

"Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka'dan ülkemize gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilere yönelik zorunlu karantina uygulamasına son verilecek ve bu kapsamdaki kişilerin ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı yeterli görülecektir. Afganistan ve Pakistan'dan ülkemize gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilere yönelik zorunlu karantina uygulamasının süresi 10 güne düşürülecek ve karantinanın 7'nci gününde uygulanan PCR testinin negatif çıkması halinde zorunlu karantina uygulaması sonlandırılacaktır. PCR testinin pozitif çıkması halinde ise Sağlık Bakanlığı COVİD­19 rehberi doğrultusunda hareket edilecektir.

USUL VE ESASLARA VALİLER KARAR VERECEK

Bu şekilde ülkemize gelen ve zorunlu karantinaya tabi olan kişiler valiliklerce belirlenen yurtlarda karantinaya alınabileceği gibi karantina oteli olarak hizmet veren konaklama tesislerinde de karantinaya tabi tutulabilecektir. Karantina otelleri, konaklama ücretleri, bu kişilerin sınır kapılarından transferleri vb. hususlara ilişkin usul ve esaslar valiliklerce belirlenecek ve ilan edilecektir.

Sınır kapılarımızdan girişte azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibraz edemeyen vatandaşlarımıza sınır kapılarında PCR veya hızlı antijen testi uyguladıktan sonra ikametlerine gitmelerine izin verilecek ve test sonucu pozitif çıkanların ikametlerinde izolasyona alınmaları sağlanacaktır."

İÇİŞLERİ'NDEN YENİ GENELGE: YASAKLAR TAMAMEN KALKIYOR MU?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN