Yoğun bakımda yaşlı kadına eziyet etmişlerdi: Hastanenin faaliyetleri durduruldu

İstanbul'da özel bir hastanenin yoğun bakım bölümünde tedavi gören yaşlı kadın hastaya yönelik olarak hastane görevlilerince işkence ve kötü muamelede bulunulduğuna ilişkin görüntüler Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

İstanbul Ataşehir’de bulunan özel hastane personellerinin yoğun bakımda yatan ve konuşamayan yaşlı kadına yaptıkları skandal hakaretler kameralar tarafından kaydedilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel Bayındır Hastanesi’nde yayınlanan görüntülerin ardından açıklama yaptı. Bakan Koca, hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

5524278.jpg

“SAĞLIK HİZMETİ İLKELERİYLE BAĞDAŞMAYAN ÖZEL HASTANENİN FAALİYETİ DURDURULMUŞTUR”

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı’na bağlı müfettişlerin hastanede incelemeler yaptığını belirtti. Bakan Koca, "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez” dedi.

5524280.jpg

SKANDAL GÖRÜNTÜLERE İLİŞKİN HASTANEDEN AÇIKLAMA

İstanbul Ataşehir’de özel bir hastanede yaşanan skandal olayla ilgili hastaneden açıklama yapıldı. Konu ile ilgili hastaneden yapılan açıklamada, “Sosyal medyada bugün yayınlanan ve kabul edilmesi hiçbir surette mümkün olmayan görüntülerden ve müessif hadiseden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. 31 Ocak 2022 tarihinde İstanbul İçerenköy’deki hastanemizde eski bir çalışanımızca çekildiği belirtilen çeşitli görüntü ve ses kayıtları bulunduğu, kendisi tarafından hastane yönetimimize şifahi olarak ihbar edilmiştir. Söz konusu bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunan şahıslar hemen ve eş zamanlı olarak soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilmiş, kendileri hastaneden uzaklaştırılmış, gerekli soruşturma, tıbbi, etik ve disiplin kurallarımız tarafından titizlikle çok yönlü olarak yürütülmüştür. Hastanemize görüntü ve ses kayıtları ile ihbarda bulunan ve eline başka kayıtlar bulunduğunu iddia eden kişiden soruşturma değerlendirmek ve ilgili personele ilişkin suç duyurusu bulunmak üzere tüm kayıtlar talep edilmiş ancak talebimiz kabul görmemiştir. Soruşturmanın tamamlanması akabinde disiplin kurulumuzun kararıyla ilgililerin iş akitleri 24 Şubat 2022 tarihinde feshedilerek eş zamanlı olarak cumhuriyet savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN