Sosyal Güvenlik Bölümü nedir? Sosyal Güvenlik Bölümü ek kontenjanları belli oldu

Sosyal Güvenlik Bölümü nedir? Sosyal Güvenlik Bölümü ek kontenjanları belli oldu

Sosyal Güvenlik Bölümü ek kontenjanlar süresi boyunca en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal Güvenlik Bölümünün ne olduğunu ve iş imkânlarının ne alemde olduğu ise haberimizde…

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte herhangi bir üniversite programına yerleşemeyen adaylar, ‘Sosyal Güvenlik Bölümü nedir, ek kontenjanları ve hangi üniversitelerde bu bölüm var?’ gibi detayları merak ediyor. Tüm bu aradıklarınız ise karar.com’da yer alıyor…

SOSYAL GÜVENLİK BÖLÜMÜ NEDİR?

Türkiye’nin dinamiklerinden tekrardan yapılandırılan ve daha çok önem kazanan sosyal güvenlik sisteminin istikrarlı bir biçimde emin adımlarla ilerlemesi ve bu bölümde herhangi bir problemle karşılaşılmaması adına direkt olarak bu alanda çalışacak yetkinliğe sahip kişiler yetiştirmek adına Sosyal Güvenlik Bölümü hizmete sokulmuştur. Yenilenen ve yapılandırılan sosyal güvenlik hizmetleri için bu alanda yetkinlik sahibi personel ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyacın verimli bir biçimde karşılanması adına da Sosyal Güvenlik programı başlatıldı.

19-08/06/ss.jpg

İŞ İMKÂNLARI

Bu bölümden mezun olan kişiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı kurumlar içerisinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Sosyal Güvenlik Kurumu dikkat çeken kuruluşlar arasında bulunuyor. Tüm kamu kurumlarında görev alma şansını elde eden bölüm mezunları diledikleri zaman özel sektörde de çalışabiliyor. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen mezunların KPSS ile atanması şartı aranıyor. Bölüm 2 senelik olduğu için atanmak isteyenlerin Ön Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmesi gerekiyor. Fakat burada dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi bölümü tamamlayan ve DGS ile 4 senelik bir programa kayıt yaptıranlar için geçerlidir. 4 yıllık programlara geçiş yapanlar alanlarında çalışmak isteseler de Lisans KPSS sınavına girmek zorundadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren ve atanamayan bölüm mezunlar özel sektörde yer alan iş fırsatlarını değerlendirebilirler. Bölüm mezunları özel sektörde de kamu sektöründe olduğu gibi çalışır. Bunun anlamı eğer “Sosyal Güvenlik Meslek Elemanı” unvanı ile işe girerseniz çalıştığınız kurumda çalışan personellerin sosyal güvenlik ile ilgili süreçlerini bölüm mezunları yönetir. Çalışanların özlük dosyalarının hazırlanması eğer şirket sağlıyorsa ek özel sigorta işlemlerinin yürütülmesi gibi farklı çalışmalar da bu alanda çalışanların sorumluluğundadır. İş tanımı ve içeriği tekrar göz önünde bulundurulduğunda bu bölümden mezun olanlar personel çalıştırma ihtiyacı olan her firmada rahatlıkla iş bulabilirler.

BÖLÜMLE İLGİLİ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN