Sosyal yardım alanların yüzü gülecek! Kalem kalem hesaplandı, zamla beraber destek ödemeleri o rakamları bulacak

Sosyal yardım alanların yüzü gülecek! Kalem kalem hesaplandı, zamla beraber destek ödemeleri o rakamları bulacak

Sosyal yardım desteklerine zam geliyor! Kalem kalem hesaplandı! Sosyal yardım alanların yüzü gülecek! Yeni yıl zamları sadece emekli memur maaşlarına ve asgari ücretlilere gelmeyecek, zamla beraber destek ödemeleri o rakamları bulacak

Ocak ayında beklenen zamlar sadece memur ve emekli maaşlarına olmayacak. Aynı şekilde sosyal destek alanların aylığında da artışlar yaşanacak.

497 MİLYAR BÜTÇE AYRILACAK

aile-destek-odemesi-ne-kadar-oldu-2023-son-dakika.webp

2024 yılı bütçesinde sosyal yardımlar için 497 milyar lira ayrılacak. Bu kapsamda 65 yaş üstü yaşlılar, engelliler ve yakınlarına bağlanan aylıklar için 64,1 milyar lira, evde bakım desteği için 56,2 milyar lira, aile destek programı kapsamında verilen destek için 32 milyar lira ayrılacak.

Bütçe içinde, ödeme gücü olmayan vatandaşların sağlık primi giderleri için 100,5 milyar lira, sosyal konut finansman desteği için 15 milyar lira, Sosyal ve Ekonomik Destek için 12,5 milyar lira, elektrik tüketim desteği için 8,6 milyar lira, engelli eğitim taşıma gideri için 6,4 milyar lira ayrılacak.

Sosyal yardımların artışı, memur maaş katsayısına endekslenmiş halde. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş katsayısındaki artış, yaşlılara, engellilere, hastalara, çocuklara yönelik pek çok desteğe olumlu bir şekilde yansıyor.

aile-destek-odemesi-ne-kadar-oldu-2023-son-dakika.jpg​​​​​​​

65 YAŞ AYLIĞI

Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen aylık, Ocak ve Temmuz aylarındaki memur maaş katsayısı artışına göre belirleniyor. Halen 65 yaş aylığı alanlara 2 bin 348 lira aylık ödeme yapılırken, bu tutar yeni oranla 3 bin 405 liraya çıkacak.

EVDE BAKIM AYLIĞI

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan ve 5 bin 97 lira olan evde bakım desteği, 5 ayda oluşan yüzde 45'lik orana göre 7 bin 391 liraya yükselecek.

ENGELLİ AYLIĞI

Yüzde 45'lik artışa göre yüzde 40-69 engeli olanlara ödenen aylık bin 874 liradan 2 bin 718 liraya, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 2 bin 811 liradan 4 bin 77 liraya çıkacak.

ENGELLİ YAKINI AYLIĞI

Engelli yakınlarına sağlanan aylık desteği, 18 yaşından küçük engellilere yönelik yapılan önemli bir güncelleme ile birlikte artış gösteriyor. 1874 lira olan engelli yakını aylığı yüzde 45'lik artışla 2 bin 718 TL olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN