Sözleşmeliye kadro için müjde geldi! 3+1’e uyanlar kadroya alınıyor! Kamu çalışanları bayram edecek!

Sözleşmeliye kadro için müjde geldi! 3+1’e uyanlar kadroya alınıyor! Kamu çalışanları bayram edecek!

Kabine toplantısı tamamlanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel hakkındaki detayları paylaştı. Sözleşmeli personelin kadroya geçişi için istenen şartlar neler olduğu merak ediliyor. İşte sözleşmeli personel hakkında merak edilen tüm detaylar…

Beştepe'de 4 saat boyunca gerçekleşen toplantı kapsamında sözleşmeli personel hakkında önemli adımlar atıldı. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi duyurdu. Sözleşmeli personellerin yüzü gülerken konu hakkındaki detaylar da araştırılıyor. İşte sözleşmeli personel hakkında merak edilen tüm detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DETAYLARI PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da yaşanan bombalı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ifade eden Erdoğan yurt içinde ve yurt dışında pek çok kişinin yakalandığını belirtti. Erdoğan, bu tür saldırılarla verilen mesajları anladıklarını belirterek cevabını da sahada verdiklerini belirtti

Erdoğan açıkladı

TAHIL SEVKİYATI UZATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm dünyada gıda ve enerji başlıklarıyla tartışılan krizin asıl sebebinin küresel yönetimin olduğu tespitimiz giderek daha çok benimsenmektedir. Rusya ve Ukrayna liderleriyle görüşmelerimizde bölgemizde yaşanan krizin etkilerini en aza indirmeye çalışıyoruz." ifadelerini dile getirdi. Geçtiğimiz hafta telefon görüşmesi yaptığını belirten Erdoğan, tıkanma aşamasına gelen tahıl sevkiyatı için 120 gün uzatılma kararı alındığını belirtti. Erdoğan, kapsamlı ateşkes ve barış anlaşmasına kadar bu temasları sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti.

DÜZCE'DE HASARLI KONUTLAR İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu belirten Erdoğan, 23 Kasım sabahında Düzce'de 5.9 şiddetindeki sarsıntı ile bu durumu tekrar hatırladıklarının altını çizdi. Deprem sonrası bakanların ve tüm kurumların vatandaşların yanında yer aldığını belirten Erdoğan, gerekli tüm desteğin yapıldığını aktardı. Depremde hasar alan 450 konutun yerine TOKİ tarafından yeni konutlar yapılacağı belirtildi.

‘KİMSEYE HESAP VERMEYİZ’

Güvenlik tehditleri ile birlikte devam eden harekatları değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, “Pençe Kilit harekat bölgesinde verdiğimiz 7 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Vatan topraklarının ve insanlarımızın güvenliğini ilgilendiren adımları atarken kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz.”şeklinde konuştu.

İsim değişikliği oyunlarıyla terör örgütüne destek verenlere tahammül etmek durumunda olmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel güvenlik mimarisini değiştirecek hadiselerin yaşandığı bu dönemde Türkiye'nin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede olduğunu vurguladı.

Uluslararası siyasette ebedi dostluk ve ebedi düşmanlık denen kavramların olmadığını belirten Erdoğan, dönemin şartlarına uygun hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Bölgesel siyasi ve insani krizlerdeki farklı yaklaşımlar nedeni ile ilişki seviyesini azalt tıkları ülkelerle görüşmelerini kesmediklerini belirten Erdoğan kimsenin kökenine, inancına göre bir ayrım yapmadıklarını aktardı. Erdoğan, sadece yaşatmak, ihya etmek ve inşa etmek için varız ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli personel kadroları nasıl olacak

ASKERİ HAREKETLER DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin adalet ve dayanışma odaklı politikalarından kimseden rahatsız olmaması gerektiğini dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin dostluk ve işbirliği merkezli diplomatik açılımlarından rahatsız olunmaması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin kökeninde sömürge anlayışının olmadığını aktardı.

KALKINMAYA ENGEL OLAMAZLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karşımıza çıkartılan teröristlerin topunu tek bir şehidimizin tırnağına değişmeyiz. Toprağa verdiğimiz her insanımız bir gurur meselesidir. Aynı zamanda her şehidimiz öfkemizi kabartan bir yürek yaramızdır.”dedi. 15 Temmuz'da Türk milletinin ölümle dize getirilemeyeceğinin anlaşıldığını söyleyen Erdoğan, bu milletin kanını döküp canını alsalar da kalkınmasına engel olamayacaklarını dile getirdi. Recep Tayyip Erdoğan, bu milletin istikbaline dokunmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinin altını çizdi.

SÖZLEŞMELİ KADRO ÇALIŞANLARINA MÜJDE VERİLDİ

Son dönemlerde asgari ücret artışlarında yapılan zamların en yüksek tutarda olduğu belirtildi. Eylül ayında 30 1.4 milyon ile en yüksek istihdam rakamına ulaşıldığı aktarıldı. Erdoğan, kamu çalışanlarına yapılan 6.toplu sözleşme maaş artışları ile birlikte kadrolar hakkında da önemli kararların alındığını belirtti. Memurların ek gösterge artış meselesinin çözüme ulaştırıldığını belirten Erdoğan, sözleşmeli personel statüsüne de yenilik getirdiklerini belirtti. Kadroya geçecek olan kişilerde 3 yıl sözleşmeli personel olarak çalışma şartının aranacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra sözleşmeli personellerde 1 yılda aday memur olma şartının aranacağı aktarıldı. 3 yılı tamamlayan sözleşmeli personel aday memur olarak geçiş yapabilmektedir. 227 bin kişinin kadroya geçme hakkını doğrudan kullanabileceği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalara şu sözlerle devam etti:

“Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyenlerin şartları devam edecektir. Kadroya geçen personel, kurumlar arası nakil hakkına 4 yıllık sürenin ardından kavuşacaktır. Kamu çalışanlarının önemli bir sorununu daha çözerek sözleşmeli kadro statüsünü daha adil bir hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Meslek liselerinin doluluk oranının %100’e yaklaştığını ifade eden Erdoğan, bu liselere en seçkin öğrencilerin yöneldiğini aktardı. Erdoğan, 2022 yılında meslek liselerinin döner sermaye üretimlerinin 1 milyar 650 milyon TL'ye ulaştığını aktardı. Başlatılan dönüşüm sayesinde çırak ve kalfa sayısının 1milyon 100 bine ulaştığı vurgulandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN