SSK'dan emekli olanlar bu parayı almayı unutmayın! Geri ödemesiz 10 bin TL verilecek, 2 gün sonra hesaplara yatıyor

SSK'dan emekli olanlar bu parayı almayı unutmayın! Geri ödemesiz 10 bin TL verilecek, 2 gün sonra hesaplara yatıyor

Emekli olmak isteyenler için yeni fırsatlar devlet tarafından halka sunuluyor. Özellikle, 'Geriye dönük sigorta primi ödenir mi?' sorusu yanıtı emekli olmak isteyenlerin merak ettiği önemli konular arasında yer alıyor. Devletin sağladığı 10 bin TL para yardımıyla birlikte emekli olmak isteyenlerin önündeki engeller kalkacak ve çalışanlar hayal ettikleri emekliliğe kavuşacak. İşte detaylar...

Sigortalı çalışanlar, emekli olabilmek için, sigortalılık süresi, prim gün sayısı ve yaş sınırına ilişkin bazı şartları sağlamak zorunda.

Bu şartlardan diğer ikisini tamamlamış fakat prim günlerinde eksiklik olan sigortalılar, eksik prim günlerini geriye dönük borçlanma ile tamamlayarak emekli olabilir.

PRİM BORCU OLANLARA GERİ ÖDEMESİZ 10 BİN TL

Geriye dönük SSK ve BAĞ-KUR prim borcu olanlar için 10 bin TL'ye varan nakdi yardım yapılıyor.

19-20 Ocak 2023 tarihlerinde hesaplara yatırılacak prim yardımı sayesinde geriye dönük ödeme yapılarak çalışanlar emeklilik hayaline kavuşacak.

Prim borcu nedeniyle emekliliği düşünmeyenler için 10 bin TL para yardımı özellikle son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntıların giderilmesinde bir nebze katkı sağlayacak.

Emeklilik için prim gün sayısı eksik olanlar veya daha yüksek yaşlılık aylığı almak, emeklilikte yaş sınırını küçültmek gibi sebeplerle sigortalılık başlangıç tarihini öne çekmek isteyenler, koşulları varsa, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak prim borçlanması işlemi yapabilir.

SGK PRİM BORÇLANMASI BAŞVURU SAYFASI

E-DEVLET BORÇLANMA TUTARI HESAPLAMA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN