Su deposu kazısında tarih çıktı: Koruma altına alındı

Su deposu kazısında tarih çıktı: Koruma altına alındı

Bolu'da su deposu için yapılan kazı sırasında bulunan Bizans dönemine ait tarihi mezarın olduğu alan, 3'üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı ilan edildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Samsaçavuş köyünün su ihtiyacı için aylar önce su deposu yapılmaya başlandı. Temel kazısında tarihi bir mezar bulundu. Bölgeye Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı arkeologlar çağrıldı. Arkeologların yaptığı inceleme sonucu mezarın Bizans dönemine ait olduğu belirlendi.

Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na, mezarın bulunduğu alanın sit alanı olarak değerlendirilmesi için başvuru yapıldı.

İncelemeler sonucunda alan, 3'üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak belirlendi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Artık bölgede yapılacak her türlü çalışma öncesinde, izin alınması gerekecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN