Şubat ayının en çok satan otomobilleri belli oldu! Listeye bakan gözünü alamadı: O marka zirve tahtına oturdu!

Şubat ayının en çok satan otomobilleri belli oldu! Listeye bakan gözünü alamadı: O marka zirve tahtına oturdu!

2023 yılının mart ayına girilmesiyle birlikte şubat ayı satış verileri açıklandı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği tarafından açıklanan verilere göre en kısa sürede satışlarda rekor kırıldığı belirtildi. Şubat ayı ile birlikte yoğun bir satış süreci geçiren Otomotiv Distribütörler ve Mobilite Derneği araç satışlarına dair detayları paylaştı. Peki en çok hangi marka sattı? İşte tüm detaylar...

ŞUBAT AYI EN ÇOK SATAN ARAÇLAR

Pandemi süreci ile birlikte başlayan çip krizi 2023 yılında da devam ediyor. Ülkemizde meydana gelen kur farkı ile enflasyon karşısında zam üstüne zam gelen otomobil sektöründe büyük bir artış meydana geldi. Otomobil fiyatlarının yükselmesi ile birlikte yedek parçala fiyatlarında ve tedarik işlemlerinde yükselme görüldü.

Olumsuz faktörlerin üst üste gelmesiyle birlikte son yıllarda durgunluk yaşayan otomobil sektörü şubat ayı ile birlikte tekrardan hareketlendi. Her ay için yapılan veri paylaşımları ile birlikte şubat ayı verileri de paylaşıldı.

Satış verilerini baz alarak çalışmalarını yürüten Otomotiv Distribütörleri ve Mobili Derneği kısa bir süre önce sonuçları paylaştı. Şubat ayı satışlarına bakıldığında ise geçtiğimiz yılın verilerinin çok çok üstünde olduğu belirtildi. ODMD tarafından yapılan satışlar tek tek açıklandı.

doytfn1xuaat72h-mpyq.jpg

ŞUBAT AYI OTOMOBİL SATIŞ REKORU

Otomobil satışlarında şubat ayı ile birlikte hafif ticari ve otomobil pazarında büyük bir artış meydana geldi. Yaşanan artışın yüzde 50,4 değerinde olduğu verileri paylaşıldı. ODMD tarafından açıklanan veriler ile birlikte 132 bin 42 adete ulaştığı bildirildi.

2022 otomobil piyasasında yüzde 44,3 oranında artarken 96 bin 195 adet satışın gerçekleştiği ifade edildi. Hafif ticari araç pazarında yüzde 69,7'lik artış ile 35 bin 387 olarak geçekleştiği verilere yansırken 2023 yılında yüzde 63,4'lük bir artışın görüldüğü verilere yansıdı.

transportevehiculos.jpg

ŞUBAT AYININ EN ÇOK SATAN MARKA VE MODELLERİ

ODMD tarafından yayınlanan listeye göre şubat ayı içerisinde markalara göre satış verileri açıklandı. Yapılan satışlar ise şu şekilde oldu;

  • Fiat: 12.924
  • Renault: 7.318
  • Peugeot: 5.065
  • Hyundai: 4.014
  • Opel: 3.519
  • Dacia: 3.312
  • Volkswagen: 3.235
  • Skoda: 2.971
  • Citroen: 2.198
  • BMW: 1.692

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN