Sürücüler dikkat: Son tarihi kaçıran yandı! 15 TL ödemeyi unutup 12 bin TL cezayla karşılaşabilirsiniz

Sürücüler dikkat: Son tarihi kaçıran yandı! 15 TL ödemeyi unutup 12 bin TL cezayla karşılaşabilirsiniz

Eski ehliyet sahiplerine belirtilen tarihe kadar 15 TL ödeme yapmaları gerekiyor. İlgili ödemenin yapılmaması durumunda sürücüler 12 bin TL ceza ödeyecek. İşte, ehliyet yenileme için gerekli belgeler...

Ehliyetlerini değiştirmek isteyenler için son tarih 31 Aralık 2024 olarak ilan edildi. Eski ehliyet kullanmaya devam eden sürücülere 2025 yılında ağır para cezaları uygulanacak.

Ehliyetini yenilemeyen gerçekleştirmeyen sürücüler için 2025 yılı itibarıyla 12 bin 978 TL'lik para cezası uygulanacak. Ceza tutarının 2025 Ocak zammıyla beraber atyracağını belirtelim. Sürücülerin, ehliyetlerini en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilemeleri gerekiyor.

Ehliyetler yenilenmezse, trafikte eski tip ehliyetle yakalanan sürücülere ciddi miktarda para cezası kesilecek.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

HalkTV'de yer alan habere göre, ehliyet yenileme işlemi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alarak istenen belgeleri teslim etmesi gerekiyor. Ehliyet yenileme işlemi için gerekli olan belgeler şöyle:

  • Kimlik kartı veya pasaport
  • Güncel biyometrik fotoğraf
  • Geçerli bir sağlık raporu
  • Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)
  • Mevcut ehliyet
  • Adli sicil kaydı
  • Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN