Suudi Arabistan’da tutuklu Türk akademisyen Çağlar’ın ailesinden ‘serbest bırakın’ çağrısı

Suudi Arabistan’da tutuklu Türk akademisyen Çağlar’ın ailesinden ‘serbest bırakın’ çağrısı

Kabe’de Hacerül Esved taşına dokunmak için çıkan kargaşa sonrası gözaltına alınan Türk akademisyen Muhammed Ali Çağlar’a iki yıl hapis cezası verildi. Çağlar’ın eşi, serbest bırakılması için çağrıda bulunarak yetkililere seslendi.

Türk akademisyen Muhammed Ali Çağlar, Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde Kabe’yi tavaf ettiği sırada gözaltına alınarak tutuklandı. Çağlar hakkında görülen mahkeme 22 Mart'ta 2 yıl hapis cezası verdi ve bu cezayı onadı fakat temyiz yolu açık. Çağlar’a mahkemede ‘taciz’ suçlaması yöneltildi. Çağlar’ın ailesi iddiaları yalanlarken olaya ilişkin bir şikayet ya da kamera kaydı da bulunmuyor.

EŞİNDEN 'SERBEST BIRAKIN' ÇAĞRISI

Eşi Melek Ebru Çağlar, sosyal medyada yetkililere seslenmeye devam ediyor. Paylaşımda bulunan Çağlar, En kısa zamanda kavuşmak istiyoruz. Lütfen sesimizi duyun. Haksız surette tutuluyor. Masum bir insanı yalnız bırakmayın lütfen” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN