Taksiciler de çıldırdı! Tarifeye öyle bir zam istediler ki... Taksiye binmek de artık ultra lüks olacak

Taksiciler de çıldırdı! Tarifeye öyle bir zam istediler ki... Taksiye binmek de artık ultra lüks olacak

2023 yılının ikinci yarısında peş peşe duyurulan zamlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Taksiciler tarafından gelen zamlara göre tarifelerinde zam talebinde bulundu. Zam talebinde bulunulması üzerine 27 Temmuz tarihinde yapılacak olan UKOME toplantısında zam tartışması konu olarak ele alınacağı düşünülüyor. İşte tüm detaylar...

TAKSİ FİYATLARI ALEV ALACAK

2023 yılının ikinci yarısında gelen zamlardan sonra taksiciler tarafından zam talepleri gelmeye başladı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım Hizmetleri Dari Başkanlığı'na yazı gönderildi. Müşteriler ile sık sık şikâyet açısından gündeme gelen İstanbul taksicileri için tarifelerin zamlanması yönünde talep oluşturuldu.

Paylaşılan zam talebinin 27 Temmuz tarihi itibariyle yapılması beklenilen UKOME toplantısında konu olarak ele alınması gündemde yerini alıyor. Türkiye gündeminde uzun süredir yer alan İstanbul taksicileri bu kez zam talebi ile gündemde yer aldı.

istanbul-da-taksiciler-ayar-kuyrugunda-1567175291.webp

TAKSİ FİYATLARINDA ZAM BEKLENTİSİ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun paylaştığı yazı ile birlikte zam talebinde bulunuldu. Paylaşılan yazıda ise son olarak taksimetre tarifelerinde 27 Aralık 2022 yılında güncelleme yapıldığı bilgisi verildi. 2023 yılının ilk yarısından itibaren sürekli olarak yükselen giderlerin (yedek parça, işçilik, sosyal güvenlik prim artışları, araç sigorta kasko artışları, lastik, akü, madeni yağ vb.) yüzde 100'den fazla oranda zamlandığı bilgisini paylaştı.

Bu durumda ise taksicilerin olumsuz etkilendiği bilgisi de yazıda yer aldı. Taksiciler tarifesinin belirli aralıklar doğrultusunda güncellenmesi gerektiğini ifade etti. Otomobil fiyatlarında yaşanan yüksek zamlar ile birlikte mevcut gelirlerle araç yenilemenin de oldukça zor bir hal aldığı dikkatleri çekti.

nmk4wk-x.jpg

GÜNCEL TAKSİMETRE FİYATLARI

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı ile paylaşılan taleplere dair araştırmalar sürüyor. UKOME toplantısının 27 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olmasıyla birlikte zam talebinin görüşülmesi gündemde yer aldı. Son olarak UKOME toplantısı 27 Aralık 2023 tarihinde yapılarak ücretlerde değişiklik yapıldı.

İndi - bindi ücretinde yüzde 42 oranında zam yapıldı. Zam sonrasında indi - bindi creti 40 TL'ye kadar yükselirken; taksimetre açılış ücreti 12,65 TL, km başına ücret 8,51 TL olarak duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN