Taksim Meydanı'ndaki etkinlikler 'Kavuşma Durağı'nda yapılacak

Taksim Meydanı'ndaki etkinlikler 'Kavuşma Durağı'nda yapılacak

İBB'nin, Beyoğlu Taksim Meydanı'na çeşitli etkinlikler için yerleştirdiği geçici platform beğeni topladı. 'Kavuşma Durağı' olarak da adlandırılan platform, "İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor" teması altında tasarlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Araştırmaları Merkezi tarafından Taksim meydanı kentsel tasarım yarışması sürecindeki çeşitli etkinlikler için "İstanbul meydanlarına kavuşuyor" teması altında tasarlanan ve meydana yerleştirilen geçici platform dikkat çekti.

20-02/16/-imamoglundan-taksimde-tartisma-konusu-olan-gecici-sergi-platformuna-ziyaret_4024_dhaphoto2.jpg

'KAVUŞMA DURAĞI' ADI VERİLDİ

Armağan Akdoğan tarafından tasarlanan ve üretilen, Mehmet Kendil ile beraber İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat ve yine İBB bünyesinde çalışan İnşaat Mühendisi Oktay Özel ile Mimar Merve Gedik Âlâ tarafından ortaya çıkarılan 'Kavuşma Durağı' adlı platformun açılışı dün gerçekleştirildi.

İstanbulluların ilgisiyle karşılaşan Kavuşma Durağı'nda dün akşam (15 Şubat) bir konser de verildi.

20-02/16/-imamoglundan-taksimde-tartisma-konusu-olan-gecici-sergi-platformuna-ziyaret_4024_dhaphoto1.jpg

İMAMOĞLU'NDAN ZİYARET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Geçici Sergi Platformu'nu ziyaret etti.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu'nun test sürüşünü yaptıktan sonra platformu ziyaret eden İmamoğlu'na İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat ve Kültür A.Ş. Genel Müdürü Serdal Taşkın eşlik etti.

20-02/16/1581861235144-whats-app-image-2020-02-16-at-16.jpg

"Burada yapacağımız yarışma teknik insanların katkısı, akademisyenlerin katkısı, toplumun öngörüleri çok güzel bir şekli önümüze koyacak. İnanıyorum" sözlerini kullanan İmamoğlu, "Bu güzellik Taksim’e, Üsküdar’a Kadıköy’e Eminönü’ne Bakırköy Özgürlük Meydanı’na, Bağcılar Meydanı’na, Esenler Meydanı’na, Ümraniye’ye, Beylikdüzü’ne yansısın istiyoruz. Hep beraber bunu başaracağız" dedi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN