Tam 2 metre yağdı! Türkiye'ye doğru yola çıktı... Uyarı üstüne uyarı yapılıyor

Tam 2 metre yağdı! Türkiye'ye doğru yola çıktı... Uyarı üstüne uyarı yapılıyor

Tam 2 m yüksekliğinde yağan kar görenleri şaşkına çevirdi. Hem karın yoğunluğu hem havanın aşırı soğuk olması uzmanların uyarısına yol açarken “Türkiye’ye doğru yola çıktı” uyarıları yapılıyor. Uzman isimler olası bir duruma karşı vatandaşları önceden bilgilendiriyor. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Norveç, Finlandiya ve İsveç’te hava sıcaklığının sıfırın altında 40 derece civarına düşmesiyle bu kış için mevsimin en düşük sıcaklığı kaydedildi. Uzun zamandır bu denli soğuk görülmezken, “İsveç’te son 25 yılın ocak ayı içindeki en soğuk günü” olarak kayıtlara geçti. Öyle ki yoğun kar yağışı resmen metrelerce yükseldi.

SON ZAMANLARIN EN SOĞUK KIŞI

Norveç ve İsveç’te meydana gelen bu soğuk sonucunda yağan kar 2 metreyi aştı. Son yılların en soğuk Ocak ayı yaşanırken termometreler- 40 dereceleri gösterdi. Öte yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi. Söz konusu bu durum bazı uzmanlara göre olağan değilken Türkiye’nin de yavaş yavaş sert bir kışı karşılayacağı görüşleri bulunuyor.

1-009.jpg

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN SOĞUK GÜNLERİ”

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, hava durumuna ilişkin yaptığı bir paylaşımda önümüzdeki günlerde Türkiye’nin de ciddi derecede bir soğuk ve karla karşılaşacağını aktardı. Yaptığı paylaşımda, “Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik. Meğerse varmış. Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir. Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü ve Ankara'da bile gece -21 dereceler mümkün...” ifadelerine yer verdi.

2-001.jpg

“HENÜZ NEREYİ ZİYARET EDECEĞİ NETLEŞMEDİ”

Hava Forum sayfası ise şiddetli kutup soğuklarının aşağı doğru indiğini söyleyerek, “Şiddetli kutup soğukları evini terk edip aşağıya doğru inecek. Avrupa "bize gelmesin, gelirse kötü şeyler yaşarız" diyor. Türkiye'deki kar severler ise çılgınca bu kutup ayısı dalgasının gelmesini istiyor. Bu ayının henüz nereyi ziyaret edeceği tam netleşmedi” paylaşımını yaptı.

3-001.jpg

“DİREKT DOĞU KARADENİZ’E İNEBİLİR”

Hava City sayfası da yaptığı bir paylaşımda aşırı soğukların yaşanabileceğini hatta direkt Doğu Karadeniz’e inebileceğini şu ifadelerle paylaştı:

“Önümüzdeki Salı günü gelecek çıtır kardan sonra, zıpkını bir büyük balığa doğru çevirdim. Öyle ki, geldiği takdirde sıcak Karadeniz suyu üzerinden geçerken beslenip daha da güçlenecek bu sistem, ayın 14-15'i gibi daha önce nadir görülen meteorolojik şartlar oluşturabilir. İneceği noktalarda ciddi kar birikimi ve aşırı soğuklara sebebiyet verebilir.

Direkt Doğu Karadeniz'e de inebilir. Marmara, Batı Karadeniz üzerinden de gelebilir. Henüz net değil. Birkaç gün gözünüz kulağınız buralarda olsun!”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN