Tam 320 ton! İşte dünyanın en büyük hayvanı: Dinozorlar yanında çocuk gibi kalır

Tam 320 ton! İşte dünyanın en büyük hayvanı: Dinozorlar yanında çocuk gibi kalır

Şu ana kadar keşfedilmiş en büyük hayvanları unutun. Bilim insanları yaptıkları çalışmalar ile dünyadaki en ağır hayvan adayını keşfettiler. Öyle ki bu hayvan dinozorlardan bile büyük. İşte o koca hayvan…

Yapılan araştırmalar sonucunda araştırmacılar, keşfedilen bu hayvan için sadece mavi balinaların onun ağırlığına yakın olabileceğini ifade ediyor.

En ağır hayvan adayı olan bu canlının fosilleşmiş kemikleri Güney Peru’da yer alan bir çölde bulundu. Bu nedenle de o canlıya Perucetus colossus adı verildi.

Canlının etrafında bulunan kalıntılar incelendikten sonra yaklaşık 39 milyon yıl önce yaşamış olduğu bilgisi elde edildi.

Paleontologlar ekibi içinde yer alan Dr. Eli Amson, konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Alson, "Fosiller aslında 13 yıl önce keşfedildi, ancak boyutları ve şekilleri nedeniyle onları sadece Lima'ya (Peru'nun başkenti) getirmek üç yıl sürdü ve o zamandan beri üzerinde çalışıldı" dedi.

Basilosaurid olarak bilinen erken bir balina türü olan bu deniz memelisinin 18 kemik parçasına ulaşıldı. Bu parçalar arasında 13 omur, dört kaburga ve bir kalça kemiğinin bir kısmı yer aldı.

Onca kırık parçaya rağmen, araştırmacılar bulunan bu devasa canlı hakkında fazlaca bilgiye ulaştı. Perucetus adı verilen bu canlının 17-20 metre uzunluğunda olduğu, kemik kütlesinin 5,3 ila 7,6 ton arasında bir ağırlığa sahip olduğu tahmin edilen bilgiler arasında yer alıyor.

Bu ağırlığa organları, kasları ve yağları eklendiğinde hayvanın ağırlığının 85 ton ile 320 ton arasında bir ağırlığa sahip olabileceği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN