Tam kapanma günlerinde eczaneler açık mı? İşte eczane çalışma saatleri

Tam kapanma günlerinde eczaneler açık mı? İşte eczane çalışma saatleri

29 Nisan-17 Mayıs 2021 günleri arasında 81 ilde geçerli olan tam kapanma uygulamasında eczaneler hizmet vermeye devam edecek. Her gün 09.00-18.00 saatleri arasında açık olacak eczanelere gitmek sokağa çıkma yasağının dışında tutulacak. İşte detaylar...

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 17 gün boyunca 'tam kapanma' kararı verildi. Bu süreçte bazı meslek grupları ve zorunlu haller hariç olmak üzere sokağa çıkmak kesinlikle yasaklandı. Sağlık hizmetlerinin aksamaması için hastanelerin yanı sıra eczaneler açık kalmaya devam edecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA ECZANELER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı tam kapanma genelgesine göre, sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla fırın, market, eczane, hastane gibi işletmeler açık olacak. Bu kapsamda ilaç ve medikal ihtiyaçların sağlanması için eczaneler de belirli saatler aralığında hizmet vermeyi sürdürecek.

Tam kapanmada eczanelerin çalışma saatleri 09.00-18.00 aralığı olarak belirlendi. Konya'da ise eczanelerin açılış saati 09.30 kapanış saati ise 17.00 olarak yeniden belirlendi.

17 günlük sokağa çıkma yasağının sona erdiği 17 Mayıs 2021'den sonra eczaneler eski mesai düzenine geri dönecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN