Tam kapanmada marketler kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağı market çalışma saatleri

Tam kapanmada marketler kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağı market çalışma saatleri

BİM, A101, Şok, Migros, Carrefour, bakkal kaçta açılıyor ve kaçta kapanıyor, merak konusu oldu. Zira, ülke genelinde uygulanan 17 gün boyunca uygulanan 'tam kapanma' günlerinde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor. Bu süreçte (online ve normal) marketler ve bakkallar her gün 10.00-17.00 saatler arasında açık olacak. İşte, online marketlerin çalışma saatleri...

Koronavirüs salgınında yaşanan vaka artışları nedeniyle 81 ilde 29 Nisan-17 Mayıs 2021 günleri arasında kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bu süreçte vatandaşların gıda, temizlik ve diğer elzem ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için marketlerin ve bakkalların hizmet vermeye devam etmesine karar verildi.

TAM KAPANMADA MARKET BAKKAL AÇIK MI?

Evet, 17 gün sürecek kesintisiz sokağa çıkma yasağı boyunca marketler ve bakkallar açık olacak. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı tam kapanma genelgesine göre, vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek. Evinden uzak marketlere giden kişiler, tespit edilmesi halinde cezai işleme çarptırılabilecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

29 Nisan 2021 ile 17 Mayıs 2021 günleri arasını kapsayan tam kapanma günlerinde bakkallar her gün 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Aynı saatler arasında manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar da satış yapabilecek.

BİM, A101, Şok, Migros, Carrefour vb. zincir marketler ise (pazar günü hariç) haftanın 6 günü 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Öte yandan AVM içinde yer alan zincir marketler de aynı zaman diliminde açık kalacak. AVM'lerdeki diğer mağazalar ise kapalı olacak.

İnternetten sipariş alan Getir, İste Gelsin, BanaBi, Sanal Migros vb. gibi online marketler, 17 günlük tam kapanma günlerinde her gün 10.00-17.00 arasında evlere hizmet verecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN