Tanju Özcan: Et tırnaktan ayrılmaz

Tanju Özcan: Et tırnaktan ayrılmaz

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun parti üyeliğinden 1 yıl geçici olarak ihraç ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, " Et tırnaktan ayrılmaz. Geçici olarak birileri tarafından ihraç edilebilirim" dedi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun parti üyeliğinden 1 yıl geçici olarak ihraç ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karara tepki gösterdi. Tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programına konuk olan Özcan, CHP'den ayrılmayacağını söyledi.

Özcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kesin ihraç da olabilirdi. Ama parti yönetiminin ona hazırlıklı olmadığını, açık ifade edeyim cesaret edemediğini düşünüyorum. Kesin ihraç olsaydı daha büyük bir tartışma yaşanırdı. Ben bu partinin öz evladıyım, bir şekilde partime geri dönerim diye söyledim. Et tırnaktan ayrılmaz. Geçici olarak birileri tarafından ihraç edilebilirim. Bu karardan AK Parti mutlu oldu. 'CHP bu ırkçı ve faşisti ihraç etmeden bizimle helalleşemez' diyen HDP yöneticileri çok mutlu oldu.

Böyle bir karar bekliyordum. Son anda doğruyu görürler inşallah böyle karar vermezler diye beklenti içindeydim. Burada verilen bir siyasi karardı. Onlar (YDK) siyaseten vermeleri gereken kararı verdiler. ‘CHP Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor’ algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzülüyorum. Etik olmaz gerekçesiyle Sayın Genel Başkan benimle hiç görüşmedi.

Mehmet Ali Çelebi’yi takip etmeyi bıraktım. Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bugünkü Çelebi arasında çok ciddi fark var. Benden asla bir Çelebi çıkmaz.

(Gürsel Tekin'e yönelik) 'O şahıs CHP'li değildir, üyeliği askıya alınmıştır' sözleri) Gürsel Bey benim partililiğimi test edemez, ben de onunkini edemem.

(Cumhurbaşkanı adaylığı) Tarihin bana bir vazife yüklediğini düşünürsem aday olmaktan geri durmam. 100 bin imzayı toplayıp aday olmayı düşünürüm.

("İmamoğlu’nun ve Yavaş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha fazla oy alacağına mı inanıyorsunuz?" sorusu üzerine) Benim gördüğüm o. Sayın Kılıçdaroğlu kazanamaz diye bir iddiam yok. Adı geçen arkadaşlarımızın daha kolaylıkla kazanabileceğini söyledim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN