Tanrıkulu: Bu çağrıyı çok farklı anlayacak insanlar var

Tanrıkulu: Bu çağrıyı çok farklı anlayacak insanlar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akşener'e yönelik "Bu daha bir. Daha neler olacak neler, daha dur bakalım" sözlerine CHP Milletvekili Tanrıkulu tepki gösterdi. Bu çağrıyı çok farklı anlayabilecek insanlar olduğunu söyleyen Tanrıkulu, "Cumhurbaşkanının yapması gereken Türkiye’de birliği, bütünlüğü korumaktır, insanları sağduyuya çağırmaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ndan tepki geldi.

Açıklamalarında Akşener'in İkizdere ziyaretinde yaşadığı gerginlik hakkında da konuşan Erdoğan, "Yine dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir. İkizdere yetmedi bir de Çayeli'ne gitti. Orada da gerekeni yaptılar. Ondan sonra Trabzon'a gitmeye kalktın. Trabzon'da da hiç meydana çıkmadan hemen uçağa geçip Ankara'ya döndün. Bu daha bir. Daha neler olacak neler, daha dur bakalım. Bunlar iyi günler" ifadelerini kullandı.

'MUHALEFETE KARŞI LİNÇ GİRİŞİMİNDE BULUNUN ÇAĞRISI YAPIYOR'

Tanrıkulu, söz konusu ifadeler hakkında yaptığı açıklamada "Kendisi Cumhurbaşkanı ve yürütme organının başında. Aynen şunları söyledi: 'Gelin Hanım dua et, Rize’de çok ileriye gitmeden ders verdiler. Bunlar iyi günler, daha neler olacak neler?' Bakın bunu herhangi bir insan söylemiyor, bunu bir siyasi partinin, iktidar partisinin genel başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı söylüyor ve sokağa açıkça muhalefete karşı linç girişiminde bulunun çağrısı yapıyor" dedi.

'BU ÇAĞRIYI ÇOK FARKLI ANLAYABİLECEK İNSANLAR VAR'

"Yani bu çağrıdan sonra sokağın ne yapacağı hiç belli olmaz. İnsanlar durumdan vazife çıkartırlar. ‘Bunlar iyi günler, daha neler olacak neler?’ bakın bu sözlerin gittiği yer, bu işleri takip eden, bilen ve izleyen bir kişi olarak söylüyorum, sokağa böyle bir çağrıyı Cumhurbaşkanı yapamaz, hiçbir biçimde yapamaz" diyen Tanrıkulu, "Türkiye’nin bu kutuplaştığı ortamda, sokak bu çağrıyı çok farklı bir biçimde alabilecek onlarca, yüzlerce, binlerce insan var. Cumhurbaşkanının yapması gereken Türkiye’de birliği, bütünlüğü korumaktır, insanları sağduyuya çağırmaktır" ifadelerini kullandı.

"Siyasetçiler nasıl sokağa çıkacaklar? Nasıl propaganda yapacaklar?" diye soran Tanrıkulu sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye hiçbir zaman yakın siyasi tarihimizde ve kendi siyasi tarihimizde bir Cumhurbaşkanının ağzından, bir siyasetçinin ağzından böyle sözler işitmemişti. Evet ben Sayın Cumhurbaşkanını ve Adalet ve Kalkınma Partisi Yetkililerini sağduyuya davet ediyorum. Bu sözler çok ağır sözlerdir, düzeltilmesi lazım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN