Muhalefetten Erdoğan'a Akşener tepkisi: Kendi de trol gibi konuşmaya başlamış

Muhalefetten Erdoğan'a Akşener tepkisi: Kendi de trol gibi konuşmaya başlamış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize ziyaretinde saldırıya uğrayan İYİ Parti lideri Akşener'i hedef alarak, "Burası Rize. Dua et ki çok ileri gitmediler. Daha neler olacak neler" sözlerine muhalefetten art arda tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları için ilk kez açıklamalarda bulunan Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek verdi. "Hedef İçişleri Bakanımız değil, güçlü ve büyük Türkiye'dir" dedi.

AKŞENER'E AĞIR SÖZLER

Erdoğan'ın gündeminde Rize ziyareti sırasında protestoya uğrayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de vardı. Akşener'e ağır sözlerle seslenen Erdoğan, "Burası Rize. Dua et ki çok ileri gitmediler. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım bunlar iyi günler" sözlerini kaydetti.

KILIÇDAROĞLU: TROL GİBİ KONUŞMAYA BAŞLAMIŞ

Akşener'e yönelik ağır sözleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sert sözlerle eleştirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan binlerce trolünden umudunu kaybetmiş olacak ki, kendi de trol gibi konuşmaya başlamış. Mafya ağzı ile “bunlar daha iyi günler” demiş. Geç bunları kardeşim geç. Er meydanına gel, milletten korkulmaz. Sandığı getir sandığı!" diyerek erken seçim çağrısını yineledi.

AKŞENER'DEN CEVAP

Akşener de kendisini hedef alan Erdoğan'a Twitter hesabından cevap verdi. Erdoğan'ın "Gelin hanıma Rize'de gayet güzel bir ders verdiler. Gerekeni yaptılar. Bu daha bir, daha neler olacak neler.. Bunlar iyi günler." sözlerini alıntılayan Akşener, "İşte biz, tam olarak da bu nedenle, İYİleştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz" sözlerini paylaştı.

MUHARREM İNCE: GÖREVİ TEHDİT ETMEK DEĞİL

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Muhalefet partisi genel başkanı 81 vilayete gider, senin görevin güvenliğini sağlamaktır, tehdit etmek değil! Aklını başına al. Hiçbir şeye saygın, sevgin yok bari oturduğun makama saygın olsun" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Rize'nin İkizdere ilçesini ziyareti sırasında gerginlik çıkmış, bir vatandaş Akşener'in yanına gelerek "PKK'yla iş birliği yapan, burada ne işiniz var sizin? PKK ile iş birliği yapmıyor mu bu, CHP'yle iş birliği yapmıyor mu bu?" ifadesini kullanmıştı.

Akşener de vatandaşa "Bak ezan okunuyor. Nasıl bir iftira. Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp. Megri megri'yi ben mi söyledim? Osman Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttum?" diye yanıt vermişti.

Daha sonra esnaf ziyareti sırasında bir kişi, Akşener'e, "Cumhurbaşkanımızı, Netanyahu'ya benzetmeniz size yakıştı mı?" diye seslenmiş, Akşener de"Sen yakıştırdın mı?" diye sorduğu bu kişinin "Ben yakıştırmadım." yanıtı üzerine, "Tamam." demişti.

Akşener'in cevabının ardından bir grup ile İYİ Partililer arasında tansiyon yükselmişti. İki grup arasındaki gerginlik polisin araya girmesiyle gerginlik sonlanırken, Akşener, esnaf ziyaretini iptal ederek ilçeden ayrılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN