Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a Akşener tepkisi: Siyaset komaya girdi

Gültekin Uysal'dan Erdoğan'a Akşener tepkisi: Siyaset komaya girdi

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Erdoğan’ın Akşener'e yönelik "Daha neler olacak neler" şeklindeki tehdit ifadelerine tepki gösterdi. Erdoğan’ın muhalefeti kriminalize etmeye çalıştığını ifade eden Uysal, "Bugüne kadar kâh yargı eliyle kâh başka bir takım yöntemlere tevessül ederek enfekte ettikleri siyaset, bugünkü sözlerle komaya girmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında yaptığı konuşmada İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Rize ziyaretinde karşılaştığı provokatif olaylara değinerek, “Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler…” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada eleştirilere neden olan sözlere bir tepki de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan geldi.

“SİYASETTE MEŞRUİYET SINIRLARI DIŞINA ÇIKTI”

Uysal, şu ifadeleri kullandı:

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın bugün Sayın Meral Akşener ile alakalı söylediği sözler, vatandaşın karşısında meşruiyetini zedelemiş bir siyasinin, siyasette meşruiyet sınırları dışına çıktığını göstermiştir.

Siyasetin ve demokratik rekabetin meşru, ahlaki, yerleşik kabulleri ve sınırları her geçen gün silikleşmekte, daha da fenası yıkılmaktadır.

“SEÇİM ÖNCESİ MUHALEFET, KRİMİNALİZE EDİLMEYE DEVAM EDİYOR”

Daha önce de bir kaç vesileyle ifade ettiğim gibi 2023 yılı ya da öncesinde yapılacak seçimlerde AKP bir taraftan muhalefeti kriminalize etmeye devam ederken diğer taraftan da kriminal bir takım araçlarla siyasetini sürdürmeye gayret edecek.

Karşıtlıklardan beslenen Erdoğan artık “karışıklık”lardan medet umar hale gelmiştir. Bugüne kadar kâh yargı eliyle kâh başka bir takım yöntemlere tevessül ederek enfekte ettikleri siyaset, bugünkü sözlerle komaya girmiştir.

Demokrasilerde “karşıt”lar olur, lakin hiç bir dönem “karışıklık” kimseye fayda sağlamamıştır. Karışıklıklar “yağma” içindir. Ve bilinsin ki milletimiz asırlık demokratik kazanımlarının, iradesinin yağmalanmasına asla izin vermeyecektir.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan, Akşener’e yönelik şu ifadeleri kullandı:

Gelin Hanım, beni Netanyahu'nun yanına koyuyor ve onun ardından da memleketim Rize'ye gidiyor. Ve gelin hanıma, memleketim Rize'de gayet güzel bir ders veriliyor. Nerede, nasıl adım atılacağını çok iyi bilmek lazım. Burası Rize. Sen Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip, onu Netanyahu gibi bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir.

İkizdere yetmedi bir de Çayeli'ne gitti. Orada da gerekeni yaptılar. Ondan sonra Trabzon'a gitmeye kalktın. Trabzon'da da hiç meydana çıkmadan hemen uçağa geçip Ankara'ya döndün. Bu daha bir. Daha neler olacak neler, daha dur bakalım. Bunlar iyi günler. Her şeyden önce bu ülkede ahde vefa denilen bir şey vardır. Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Biz hep bu ülkede saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN