CHP'li Tanrıkulu'nun sözlerine CHP'den ilk açıklama: TSK'yı töhmet altında bırakan ifadeler kabul edilemez

CHP'li Tanrıkulu'nun sözlerine CHP'den ilk açıklama: TSK'yı töhmet altında bırakan ifadeler kabul edilemez

CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında katıldığı bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Tanrıkulu'nun sözlerine CHP'den ilk açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında katıldığı bir televizyon programındaki sözlerinin ardından "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve 216. maddesinde düzenlenen "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma açılmıştı.

Tanrıkulu'nun sözlerinin ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı. Öztrak, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir" ifadelerini kullandı.

faik
Faik Öztrak

YORUMLAR (7)
7 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN