Tarlada 10 lira market rafında… Duyanlar fiyat farkına inanamıyor! Mutfakların eksik olmayan ürünün fiyatı dudak uçuklatıyor

Tarlada 10 lira market rafında… Duyanlar fiyat farkına inanamıyor! Mutfakların eksik olmayan ürünün fiyatı dudak uçuklatıyor

Mutfakların vazgeçilmez bir ürünü son zamanlardaki fiyat artışı ile herkesi şaşkına çeviriyor. Tarlada 10 lirayken market raflarında… Duyanlar aradaki fiyat farklarına inanamıyor! Her geçen gün fiyatı artan bu yiyeceğin lezzetli olmasının özel bir nedeni var. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bazı yiyecekler var ki mutfaklardan eksik olmamasıyla biliniyor. Lakin son zamanlarda fiyatlardaki artış alıcıları şaşkına çeviriyor. Özellikle de bu ürün pazarda 10 lirayken market raflarındaki fiyatıyla cep yakıyor. Öte yandan özel yetiştirilen bu ürün çok lezzetli olmasıyla biliniyor. Yüksek rakımda üretilirken fazla güneş alması tadını lezzetleştiriyor.

yeni-proje-2-004.jpg

HAVA ŞARTLARI ONLARI DA VURDU

Yüksek rakımda yetişmesi ve fazla güneş almasıyla tadının farklı olduğu “agria” cinsi kışlık patateslerin hasadı Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde sürüyor. Hasat çalışmaları yaklaşık 40 bin dekar alanda yapılırken toplanan patatesler çuvallara konularak depolarda muhafaza ediliyor.

yeni-proje-1-004.jpg

Hava şartlarından dolayı hasadın zorlu olduğunu söyleyen patates yetiştiricisi Adem Yıldırım, “Patates hasadı zorlukla geçiyor. 5 dekar alanda 9 çalışanımız var. Yaklaşık 50 bin TL’lik ürünümüzde var. Şu anda patatesin kilosu 10-13 lira arasında satılıyor" dedi.

yeni-proje-007.jpg

“VERİM ÇOK DÜŞÜK”

Bir başka patates üreticisi Mehmet Yıldırım ise, “Bu sene hastalıklar oldu. Verim çok düşük. Şuanda 4, 4.5 alanda patates ektik. Patates şuanda 10-13 lira arasında değişiyor. Çok zor şartlar sabah 7'de tarlaya geliyorsun. Makine giriyor makinenin arkasından takip ediyorsun. Ama hastalık nedeniyle verim çok düşük" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN