Tartışmanın galibi oldu! Herkes kapış kapış götürüyor! Çıkan ismi duyan şaşıp kalıyor

Tartışmanın galibi oldu! Herkes kapış kapış götürüyor! Çıkan ismi duyan şaşıp kalıyor

Ramazan ayını geride bırakırken en çok tercih edilenler listesi de kabardıkça kabarıyor. En çok tüketilen lezzetler zirvenin adı bu yılda değişmedi. Ancak en çok tüketilen tatlıyı duyanlar da yılların emeğine bu yapılır mı? dedi. İşte Ramazan'da en çok tüketilen yiyecekler…

Türkiye'de ramazan ayında en çok tercih edilen yiyecekler listesi belli oldu. Geçtiğimiz sene tavuk lezzetleri ilk sırada yer alırken sahurda tüketilen o lezzet zirvenin vazgeçilmezi oldu. Çorbalarda birinci her yıl olduğu gibi aynı kalırken tatlılarda çıkan ismi duyanlar şaşırıp kalıyor. Ramazan ayının son gününde online verilen siparişler tek tek incelendi iftar ve sahur tercihleri belli oldu. İşte Ramazan'da en çok tüketilen yiyecekler…

YILLARDIR VAZGEÇİLMEZ LEZZET OLUYOR

GetirYemek iftar ve sahur saatlerinde en çok tercih edilen lezzetler belli oldu. Ramazan ayı boyunca kalabalık sofralarda bir araya gelirken Türkiye o saatlerde en çok tavuk tantuni tercih etti. 2. sıraya tavuk dürüm yerleşirken listenin 3. ismi Adana dürüm oldu.

tavuk-durum-1.jpg

TATLI TERCİHİ DEĞİŞMEDİ

Tatlı tercihlerinde ilk sıraya yerleşen isim son iki yılın vazgeçilmez tadı fırın sütlaç oldu. Listenin iki numarası künefe olurken çorbalarda sıralama mercimek tavuk suyu ve kelle paça çorbası oldu.

lahmacun-3.jpg

SAHURDA EN ÇOK LAHMACUN TÜKETİLDİ

Ramazan ayında sahur menülerinin favorisi lahmacun oldu. Sahurda kahvaltı yapmak istemeyip yemek yemeyi tercih edenler tavuk tantuni ve döner dürüm yemeyi tercih etti.

tavuk-suyu-corbasi.jpg

SAHURDA EN ÇOK TÜKETİLEN OLDU

Çorba listelerinde mercimek ve tavuk suyu çorbası iftarda ilk sırada yer alırken 3 sırada ezogelin tercih edildi. Tatlılarda son yılların favori ürünü soğuk baklava sahur lezzetlerini vazgeçilmezi olarak ilk sıraya yerleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN