Taşınmayı düşünenleri caydıran rakamlar! Nakliye ücretlerine devasa zam geldi: Kiraları solda sıfır bıraktı!

Taşınmayı düşünenleri caydıran rakamlar! Nakliye ücretlerine devasa zam geldi: Kiraları solda sıfır bıraktı!

Kahramanmaraş'ta meydana gene 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte tüm Türkiye tarafından seferberlik başlatıldı. 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde 45 binin üzerinde can kaybı meydana gelirken yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Deprem bölgesinden nakliyat işleri ise dikkat çekti. Yapılan açıklamalara göre nakliyat fiyatları deprem bölgesinde iki katına yükseldi. Deprem bölgesine 22 bin liraya giden TIR yeni fiyat tarifesiyle 45 bin TL'ye gidiyor.

NAKLİYATTA FAHİŞ FİYATLAR!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte yaralar sarılmaya çalışılıyor. Tüm Türkiye tarafından seferberlik ilan edilirken depremden etkilenen bölgelerde 45 binin üzerinde can kaybı ve 10 binin üzerinde bina ise enkaz haline döndü.

Binaları hasar gören veya yıkılan vatandaşların deprem bölgesinden uzaklaşmaya çalıştığı dikkat çekerken fırsat kovalayan nakliyeciler ortaya çıktı. Nakliye taleplerinin artmasıyla birlikte bazı firmalarda yüzde 100'e varan zamlar dikkat çekti. Sosyal medya yoğun tepki aldı. Geçtiğimiz günlerde 11 il için nakliye şirketleri taşıma ücretlerine sınır getirilmişti.

Fakat 11 il dışındaki nakliye şirketleri için geçerli olmayan fiyatlandırma sınırlandırılması için henüz bir düzenlenmeye gidilmedi. Nakliyat - İş Gelen Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu konuya dair açıklamalarda bulundu.

img-20200222-wa0001.jpg

NAKLİYAT FİYATLARI 2 KATINA YÜKSELDİ!

Nakliyat - İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapılan açıklama ile birlikte fırsatçıların denetlenmediğini belirtti. Deprem bölgesine İstanbul'dan gelen nakliyat ücreti 22 bin lira + KDV karşılığında gittiği belirtilen TIR, depremin yakın dönemlerinde ise 45 bin liraya kadar yükseldiğini ifade etti. Yapılan açıklamaya göre nakliyat ücretleri deprem sonrasında yaklaşık olarak 2 katına kadar yükseldi.

39f7cab0936cb6b7c56d3e25716fbf70.jpg

KAHRAMANMARAŞ'TAN İSTANBUL 45 BİN TL

ANKA tarafından kaleme alınan habere göre İstanbul'da bulunan ve Hatay ile Kahramanmaraş'tan İstanbul'a nakliyat yapan firmaların istediği fiyatlar 2 + 1 ev için 30 bin TL ile 45 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Ankara'da yer alan nakliyat firmalarında ise 2 + 1 fiyat tarifesi 38 bin TL ile 40 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Şişli'de bulunan bir nakliyat firması çalışanı İstanbul'daki çoğu asansörlü nakliyatçılar bölgede olduğunu belirterek fahiş fiyatların bulunduğunu belirtti. İstanbul'dan deprem bölgesine 15 bin gittiklerinin altını çizen nakliyat firması çalışanı, Hatay ve Kahramanmaraş'tan buraya gelmek için 45 bin TL ücret istediklerini duyurdu. Fırsatçılığın olduğuna da vurgu da bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN