TBMM'de bu hafta: Terörsüz Türkiye mesaisi

TBMM'de bu hafta: Terörsüz Türkiye mesaisi

TBMM, yeni yasama yılında kritik bir haftaya başlıyor. Haftanın ana gündemini "Terörsüz Türkiye Süreci", yeni trafik düzenlemeleri ve ekonomi oluşturuyor.

1 Ekim’de 28. Dönem 4. Yasama Yılı’na başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu hafta, hem yasama hem de komisyon çalışmaları hız kazanıyor. Haftanın ana gündemini "Terörsüz Türkiye Süreci", yeni trafik düzenlemeleri ve ekonomi oluşturuyor.

TRAFİK KANUNU TEKLİFİ GENEL KURUL'DA

NTV'nin haberine göre, yol güvenliğini tehlikeye atanlara yönelik caydırıcı cezalar içeren 36 maddelik Karayolları Trafik Kanunu teklifi, 7 Ekim Salı günü toplanacak Genel Kurul’da ele alınacak. Teklif, trafik cezalarını rekor seviyelere çıkarıyor:

  • Ehliyetsiz Araç Kullanma: 40 bin TL para cezası.

  • Sahte Plaka Kullanma: 140 bin TL para cezası.

TCMB BAŞKANI KARAHAN KOMİSYONDA

Ekonomi gündemi ise Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yoğunlaşacak. Aynı gün (Salı), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan Komisyon üyelerine kapsamlı bir sunum yapacak. Karahan’ın sunumunda, Banka'nın aldığı faiz kararları, enflasyonla mücadeleye ilişkin son gelişmeler ve küresel ekonomik riskler ön planda olacak.

TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNDE KRİTİK AŞAMA

TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, Çarşamba günü 14. toplantısını yapacak. Bu toplantıda kadın ve gençlik platformları temsilcileri dinlenecek. Komisyon, ekim ayı sonunda dernek ve STK’ları dinleme sürecini tamamladıktan sonra MİT Başkanı İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u dinlemeyi planlıyor. Bu süreç, komisyonun yasal düzenleme hazırlıkları öncesindeki son aşaması olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN