Telefon alacaklar kuruş hesabı yapmayacak! BDDK'dan milyonları sevindiren haber geldi, düzenleme yolda

Telefon alacaklar kuruş hesabı yapmayacak! BDDK'dan milyonları sevindiren haber geldi, düzenleme yolda

Telefon almak isteyenleri yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. 12 bin TL altındaki telefonlarda tüketici kredisi vade sınırı 12 ay olarak belirlendi. 12000 TL üzerindeki telefonlar için de kredi vade sınırı 3 ay olarak açıklandı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Cep telefonu almak isteyen kullanıcılara önemli bir açıklama yaptı. Telefon alımında tüketici kredilerinde vade sınırı belirlemesi için geçerli olan 5.000 TL'lik sınırın 12.000 TL'ye yükseldi açıklandı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…


BDDK YENİ KARARI AÇIKLADI


BDDK, “Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte” değişiklik yaptı. Bu kapsamda alınan kurul kararı resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. Alınan karar doğrultusunda "yenileme merkezi" veya "yetkili satıcı" niteliğinde bulunan ve kayıt yenilemiş olan kişilerin cep telefonu alımlarında kredi kartları taksitlendirme süreleri için alınan yeni kararın 12 ay olduğu bildirildi.

cep-telefonu-kullanmak.jpg


Bunun yanı sıra tüketicilerin telefon alımlarında kullandığı kredi sınırlandırılmasında değişiklik yapıldığı vurgulandı. 5000 TL olarak belirlenen kredi tutarının 12.000 TL'ye yükseltildiği açıklandı. Alınan yeni karar doğrultusunda cep telefonu almak isteyen kişilerin tüketici kredileri vade sınırı 12.000 TL altındaki telefonlarda 12 ay olurken 12.000 TL üzerindeki telefonlarda ise 3 ay olarak uygulanacak. BDDK tarafından alınan yeni karar ile 5000 TL olan tüketici kredilerine 12000 TL sınırı getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN