TFTR’den Ankara’da stratejik ziyaretler

TFTR’den Ankara’da stratejik ziyaretler

TFTR Yönetim Kurulu, rehabilitasyon hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerini paylaşmak üzere Ankara’da stratejik ziyaretlerde bulundu.

Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği (TFTR) Yönetim Kurulu, rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerini paylaşmak amacıyla Ankara’da bir dizi stratejik ziyarette bulundu.

TFTR heyeti, programına Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Heyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andı.

Ziyaretler kapsamında TBMM’de AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu ile görüşen TFTR yöneticileri, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında sahada karşılaşılan ihtiyaçlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

yeni-proje-73.jpg

TFTR Yönetim Kurulu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu da makamında ziyaret etti. Görüşmede rehabilitasyonun sağlık sistemi içindeki yeri, hasta erişiminin artırılması, multidisipliner yaklaşımın güçlendirilmesi ve Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanının sağlık turizmi açısından taşıdığı potansiyel ele alındı. Heyet, rehabilitasyon hizmetlerinin güçlendirilmesinin sağlık turizmine katkı sağlayacağı değerlendirmesini paylaştı.

Program kapsamında ayrıca Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Hasan Basri Velioğlu ile bir araya gelen TFTR heyeti, rehabilitasyon hizmetlerinin mevcut durumu ve gelişim perspektifine ilişkin görüşlerini aktardı.

TFTR Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil Erdem, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonun yalnızca tedavi süreçlerini değil, bireylerin günlük yaşama katılımını ve işlevselliğini artırmayı hedefleyen bütüncül bir sağlık hizmeti olduğunu belirtti. Erdem, rehabilitasyon hizmetlerinin güçlendirilmesinin hasta erişimini artıracağını, multidisipliner yaklaşımı yaygınlaştıracağını ve hizmet standartlarını yükselteceğini ifade etti.

Erdem, TFTR’nin bilimsel yaklaşım ve kamu yararı temelinde kamu kurumlarıyla iş birliğini sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN