TGC'den gazetecilere saldırılara tepki

TGC'den gazetecilere saldırılara tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, son günlerde ülke gündemini sarsan çocuk istismarlarını haberleştiren gazetecilere yönelik baskı ve tehditlere tepki gösterdi. Saldırıların cezasızlıkla ödüllendirilmemesi için İstanbul Valiliği’ne çağrıda bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 'Gazetecilik suç değildir' dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), ülke gündemini sarsan çocuk istismarlarını haberleştiren gazetecilerin hedef gösterilerek fiziksel saldırıya uğramalarına tepki gösterdi. "Gazetecilik suç değildir" diyen TGC, gazetecilere yönelik saldırıların cezasızlıkla ödüllendirilmemesi için İstanbul Valiliği’ne çağrıda bulundu.

'MESLEKTAŞLARIMIZLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ'

Görevlerini yapan gazetecilere yönelik saldırıların son bulması gerektiği ifade edilen açıklamada "Meslektaşlarımızı hedef gösteren, tehdit eden, sözlü ve fiziksel şiddet uygulayanların en kısa sürede bulunarak cezalandırılması gereklidir. Meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyor ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” denildi.

"CİNSEL İSTİSMARI N DUYURULMASI KAMU YARARI TAŞIYOR"

TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Çocuklara yönelik cinsel istismar, dünyanın her yerinde hem ağır bir suç, hem de kamuoyuna duyurulması kamu yararı taşıyan çok önemli bir haberdir. 3 Aralık 2022 tarihinde Birgün Gazetesi’nde Timur Soykan’ın ‘Karanlık dünya bir çocuğu yuttu’ başlıklı haberi yayınlanmıştır. Altı yaşında bir çocuğa yönelik cinsel istismarı duyuran haberin daha sonra Halk TV ile birçok yayın organında gündeme getirilmesinin ardından Timur Soykan ve Murat Ağırel’e yönelik tehditler gündeme gelmiştir. Çocuk istismarının haberleştirilmesine yönelik tepki ve tehditler kabul edilemez. Meslektaşlarımız görevlerini yerine getirmiş, çocuk istismarıyla ilgili olarak aileden, devlete ve yargıya uzanan bir dizi ihmali Türkiye’nin gündemine taşımıştır. Bu olayların ardından 11 Aralık 2022 tarihinde 15 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesini haberleştiren Show TV muhabiri ve kameramanına yönelik bir saldırı olmuştur. Muhabir Hazan Çeliksoy ile kameraman Hakan Mecit saldırıdan polis müdahalesi ile kurtarılmıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN