TİP’te ‘Ahmet Şık’ı affetmiyorum’ istifası: Bir Karadenizli olarak Kürt kardeşlerimden özür dilerim

TİP’te ‘Ahmet Şık’ı affetmiyorum’ istifası: Bir Karadenizli olarak Kürt kardeşlerimden özür dilerim

TİP milletvekili Ahmet Şık'ın ‘Selahattin bugün canımıza okumuş. Güya aynı ittifaktayız. Yapan da Selahattin. Selahattin’i çıkar HDP’den ortada HDP kalmıyor. Kürt faşistlerle uğraşamam’ sözlerine tepki büyüyor. TİP’li Mert Şahin Özsoy, ‘Ahmet Şık’ı affetmeyeceğim’ diyerek TİP üyeliğinden istifa ederken, milletvekili adaylığından da çekildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık, bir vatandaş ile yaptığı sohbette, vatandaşın ‘O kadar sert ve sekter var ki HDP’de’ sözleri üzerine “Hala var, bak Selahattin bugün canımıza okumuş. Güya aynı ittifaktayız. Yapan da Selahattin. Selahattin’i çıkar HDP’den ortada HDP kalmıyor” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca Hasip Kaplan’ın ‘HDP’nin başına bir Türk geçmesin’ ifadelerini hatırlatan vatandaşa Şık, “Ben de bundan rahatsızım zaten. Yeterince Türk faşist var, bir de Kürt faşistlerle uğraşamam” cevabı vermişti.

TİP’TE ‘AHMET ŞIK’I AFFETMİYORUM’ İSTİFASI

Ahmet Şık’ın bu sözleri sosyal medyada tepki toplarken TİP İstanbul Milletvekili adayı Mert Şahin Özsoy, Ahmet Şık’ın HDP ile ilgili sözlerinin ardından parti üyeliğinden ve adaylıktan istifa etti. Özsoy, istifasını Twitter’dan duyururken, “Ahmet Şık'ı affetmiyorum” dedi.

‘BİR KARADENİZLİ OLARAK KÜRT YOLDAŞLARIMDAN ÖZÜR DİLERİM’

Twitter’dan açıklama yapan Özsoy, “Öncelikle Ahmet Şık’ı bu çirkin sözlerinden dolayı kınıyor ve affetmiyorum. Bir Karadenizli olarak Kürt yoldaşlarımdan, tüm Türkiye halkı adına özür diliyorum. Özgürlük mücadelemizin ancak kardeşçe yapılması gerektiğine inanıyor ve başka çarenin olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple TİP milletvekili adaylığından ve parti üyeliğinden geri çekiliyor, istifa ediyorum. Biz kazanacağız. Yaşasın Halkların Kardeşliği” şeklinde paylaşım yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN