TOGG ve Çinli Chery otomotiv piyasasını alt üst etti! Yok böyle bir rekor: Bunu kimse beklemiyordu

TOGG ve Çinli Chery otomotiv piyasasını alt üst etti! Yok böyle bir rekor: Bunu kimse beklemiyordu

Ağustos ayının en çok satan otomobilleri açıklandı. Liste öncekinden çok farklı! TOGG ve Çinli Chery otomotiv piyasasını alt üst etti! Kimsenin beklemediği bir sonuç çıktı! Listenin başında bu kez Egea yok...

Ağustos ayı otomobil satışlarına dair veriler paylaşıldı. Son verilerdeki değişiklikler rekor bir performansla kayıtlara geçti. Otomobil ve hafif ticari araç satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 87,7 artarak 86.454 adete ulaştı. Bu sonuçlar Ağustos ayında otomobil satışlarının tarihi bir rekor kırdığına işaret ediyor.

AĞUSTOS AYINDA 66.131 OTOMOBİL SATILDI

tvmiwwkdxkalijfotqt44w.jpg

Ağustos ayı boyunca 66.131 otomobil satıldı, bunun yanı sıra hafif ticari araç satışları da yüzde 55,1 artarak 20.323 adede ulaştı. Bu performans, 2022 yılı Ocak-Ağustos dönemine kıyasla yüzde 64,7'lik bir büyüme kaydetti.

Otomobil habercisi Emre Özpeynirci son paylaşımında Ağustos ayının en çok satan otomobillerini açıkladı. Özpeynirci’nin paylaştığı verilere göre Ağustos ayında en çok tercih edilen otomobil listesinde liderliği Renault aldı. Ama ikinci sıradaki Chery dengeleri bozdu.

6.100 ADET SATIŞLA CHERY İKİNCİ SIRADA

f5kzs4mxiaafxiq.jpg

Emre Özpeynirci düşüncelerini “Otomobilde işler karıştı, Chery ikinci!! Ağustosta Renault, toplamda olduğu gibi otomobil satışlarında da lider olurken, Çinli Chery atak yaparak 6.100 adet satışla 2.sıraya yükseldi. Diğer bir sürpriz ise BMW'nin ardından 15.sıraya çıkan TOGG oldu. 8 ay sonunda ise Fiat'ın liderliği devam ediyor.” şeklinde ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN