TOKİ başvuru şartları neler? TOKİ'ye kimler başvuru yapabilir? İşte tüm koşullar

TOKİ başvuru şartları neler? TOKİ'ye kimler başvuru yapabilir? İşte tüm koşullar

TOKİ başvuru şartları 2022 yılında en çok merak edilen konu başlıklarından biri oldu. Konut fiyatlarının fahiş oranda yükselmesi nedeniyle TOKİ, 81 ilde 250 bin yeni konut inşa edeceğini ve kura yöntemiyle satışa çıkaracağını duyurdu. İşte, TOKİ ucuz sosyal konut projesi başvuru şartları...

TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları belli oldu. TOKİ kura başvurusu internet üzerinden alınırken, ilk kez ev sahibi olacak 30 yaş altı vatandaşlara öncelik verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül 2022 Salı günü açıklayacağı TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 81 ilde devlet arazilerine yüz binlerce konut yapılarak dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması sağlanacak.

2022 TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE KAÇ KONUT YAPILACAK?

* 250 bin konut
* 100 bin altyapılı konut arsası
* 10 bin sanayi sitesi

Son 20 yılda 1 milyon 170 bin sosyal konut inşa eden TOKİ, ilk kez tek seferde 250 bin konut yapacak. 100 bin altyapılı arsayla konut yapma imkanı sağlanacak ve 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı verilecek. TOKİ sosyal konut projesiyle kira ve konut fiyatlarındaki yüksekliğin düşürülmesi amaçlanıyor.

TOKİ KURA BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

TOKİ sosyal konut projesine başvurular 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında sadece e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu internet sitesi üzerinden yapılacak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ EV FİYATLARI

TOKİ sosyal konut projesine İstanbul'da hane geliri 18 bin TL'nin, diğer illerde 16 bin TL'nin altında olan her vatandaş başvurabilecek.

608 bin TL'lik 2+1 daireler, 60 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 2 bin 280 TL başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle satılacak.

850 bin TL'lik 3+1 daireler, 85 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 3 bin 187 TL başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle satılacak.

İlk etabı oluşturan 250 bin sosyal konut, 250 sosyal konut arsası ve 10 bin iş yeri 2 yılda kullanıma sunulacak.

18-30 yaş arasındaki vatandaşlara 50 bin konut, emeklilere 50 bin konut ayrıldı.

İlk etapta İstanbul'da 50 bin konut, Ankara'da 18 bin konut, İzmir'de 12 bin 500 konut, Gaziantep'te 10 bin konut, Bursa'da 7 bin 500 konut, Kayseri'de 4 bin 500 konut inşa edilecek.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER 2022?

TOKİ sosyal konut projesinde inşa edilecek konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira olması şartı aranacak.

Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak.

Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

TOKİ SOSYAL KONUR PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

* T.C. vatandaşı olması,

* Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

* Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama,

* İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18000 TL, yurt genelinde 16000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

* Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması

* Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

* Genç kategorisine .../09/1991 tarihinden sonra doğan vatandaşlar müracaat edebilecek.

BİR HANEDEN KAÇ KİŞİ TOKİ'YE BAŞVURABİLİR?

TOKİ sosyal konut projesi için bir haneden tek başvuru alınabilecek. Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU SAYFASI

TOKİ'NİN 81 İLDEKİ PROJELERİ

TOKİ GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN