TOKİ işyeri başvurusu nereden ve nasıl yapılır? TOKİ işyeri başvuru şartları

TOKİ işyeri başvurusu nereden ve nasıl yapılır? TOKİ işyeri başvuru şartları

TOKİ işyeri hangi illerde, belli oldu. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 28 ilde 10 bin işyeri, uygun ödeme koşullarıyla satışa çıkacak. TOKİ işyeri kurası tarihleri de ilan edildi. İşte, TOKİ işyeri başvuru sayfası e-Devlet...

TOKİ işyeri başvuru linki e-Devlet olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesi açıklamasının detayları belli oldu. 81 ilde TOKİ ucuz konut inşa edecek. Öte yandan işyeri ve konut arsası da kura yöntemiyle satışa çıkacak.

TOKİ İŞYERİ BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işyeri başvuruları 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu web sitesi üzerinden alınacak.

TOKİ İŞYERİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri için başvuru bedeli 2 bin lira olarak açıklandı.

Başvuru için projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı aranıyor.

Ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler de isteniyor.

Sanayi sitelerindeki iş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekiyor.

toki-sosyal-konut-projesi-basvuru-nasil-yapilir-002.jpg

TOKİ İŞYERİ BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

* T.C. vatandaşı olması,

* Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

* Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ'den daha önce ev sahibi olmama,

* İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 16.000 TL, yurt genelinde 14.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

* Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması

* Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

* Genç kategorisine .../09/1991 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

TOKİ İŞYERİ SATIŞLARI HANGİ İLLERDE?

TOKİ işyerlerinin 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerinde yapılacağını belirtildi ancak illerin listesi henüz açıklanmadı.

Son 1-2 yılda yaşanan kira ve konut fiyatlarındaki yükselişin, TOKİ sosyal konut projesiyle düşürülmesi hedefleniyor.

Bu kampanyanın en az 100 bin yeni istihdam katkısı sağlaması öngörülüyor. 250'den fazla alt sektörü ilgilendirmesi dolayısıyla ekonominin, sanayinin, ticaretin çarklarını hızlandıracak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ FİYATLARI

TOKİ'NİN 81 İLDEKİ PROJELERİ

TOKİ GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN