TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapılır? TOKİ başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ sosyal konut başvurusu nasıl yapılır? TOKİ başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ başvurusu e-Devlet üzerinden alınıyor. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 81 ilde 2+1 ve 3+1 olmak üzere 250 bin konut uygun ödeme koşullarıyla satılacak. Ev sahipleri kura çekimiyle belirlenecek. İşte, TOKİ sosyal konut e-Devlet başvuru sayfası...

TOKİ başvuru ücreti belli oldu. Tarihin en büyük konut hamlesi olan TOKİ sosyal konut projesine e-Devlet yapılacağı gibi ilgili banka şubelerinden başvuru ücretini ödeyerek de yapılabiliyor. TOKİ evlerinin iki yıl içerisinde teslim edilmesi öngörülüyor.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) sosyal konut projesi için başvurular 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak.

Başvurular Ziraat Bankası ve Halkbank'ın proje ilinde bulunan yetkili şubelerinden bizzat yapılabilecek.

Öte yandan e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu internet sitesinden üzerinden de TOKİ sosyal konut projesi başvurusu alınacak. e-Devlet başvurularının son günü 28 Ekim 2022 olarak belirlendi.

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) sosyal konut projesinden ev sahibi olmak için düzenlenecek kuraya katılım bedeli 500 TL olarak belirlendi.

TOKİ BAŞVURULARI TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

e-Devlet üzerinden yapılacak başvurularda yoğunluk yaşanmaması adına başvurular ilk hafta TC kimlik numarasının son numarasına göre yapılacak. TC kimlik numarasının son hanesi;

* 0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,

* 2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,

* 4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,

* 6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,

* 8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar,

* 19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

toki-sosyal-konut-projesi-basvuru-tarihleri.jpg

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN NASIL YAPILIR?

81 ilde yapılacak TOKİ sosyal konut projesine başvurular e-Devlet üzerinden;

* e-Devlet'te yer alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasındaki 'Konut İşyeri Başvuru' hizmeti ile başvuru yapılıyor.

* e-Devlet üzerinden projeyi seçerek başvuru gerçekleşiyor.

* Başvuru durumu e-Devlet Başvuru Listesi ekranından takip edilebiliyor.

* e-Devlet başvuruları 28 Ekim 2022 tarihinde son bulacak.

(e-Devlet üzerinden Engelli ve Emekli kategorisinden başvuranlar için, sözleşme aşamasında engelli veya emekli olduklarına dair belge istenecek.)

* e-Devlet başvurularında SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde EFT, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekmektedir.

* e-Devlet üzerinden yapılan başvurular için ayrıca banka başvurusu gerekli değildir.

* Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri başvuruları sadece Banka Şubelerinden alınacaktır.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU BANKADAN NASIL YAPILIR?

250 bin konutun inşa edileceği TOKİ sosyal konut projesine banka aracılığıyla;

* Nüfus Cüzdanı ile proje ilindeki yetkili Banka Şubelerinde 'Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi' imzalanacak.

* Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden 'Hak Sahipliği' onaylananlar, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecek.

* Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış (en az % 40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait 'Belge' ile başvuru yapabilecek. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilecek. (e-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

* Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren "Belge" ile başvuru yapacak. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan kızları hariç) (e-Devlet üzerinden başvurulanlar sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

TOKİ'YE KİMLER BAŞVURUABİLİR?

* T.C. vatandaşı olması,

* Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,

* Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ'den daha önce ev sahibi olmama,

* İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),

* Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması,

* Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir,

* Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.

TOKİ SOSYAL KONUT EVLERİ NE KADAR?

608 bin TL'lik 2+1 daireler, 60 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 2 bin 280 TL başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle satılacak.

850 bin TL'lik 3+1 daireler, 85 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 3 bin 187 TL başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle satılacak.

İlk etabı oluşturan 250 bin sosyal konut, 250 sosyal konut arsası ve 10 bin iş yeri 2 yılda kullanıma sunulacak.

18-30 yaş arasındaki vatandaşlara 50 bin konut, emeklilere 50 bin konut ayrıldı.

İlk etapta İstanbul'da 50 bin konut, Ankara'da 18 bin konut, İzmir'de 12 bin 500 konut, Gaziantep'te 10 bin konut, Bursa'da 7 bin 500 konut, Kayseri'de 4 bin 500 konut inşa edilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ EV FİYATLARI

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU ALAN BANKALAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN