TOKİ sosyal konut evleri kaç metrekare? TOKİ ucuz konut 2+1 ve 3+1 ev fiyatları ve aylık ödeme tutarı

TOKİ sosyal konut evleri kaç metrekare? TOKİ ucuz konut 2+1 ve 3+1 ev fiyatları ve aylık ödeme tutarı

TOKİ evleri metrekare büyüklüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında Türkiye genelinde inşa edilecek 250 bin konut 2+1 ve 3+1 olacak. İşte, TOKİ sosyal konut satış fiyatı ve aylık ödeme miktarı...

TOKİ ucuz konut kaç m2, belli oldu. Son birkaç yıldır fahiş oranda artan ev fiyatlarının düşmesini hedefleyen TOKİ sosyal konut projesi yoğun ilgi görüyor. Başvuruları ekim ayının sonuna kadar devam edecek projede yapılacak dairelerle dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olması planlanıyor.

TOKİ SOSYAL KONUT EVLERİ KAÇ METREKARE?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) sosyal konut projesi kapsamında inşa edeceği 250 bin konut, 2+1 ve 3+1 dairelerden oluşacak.

TOKİ 2+1 daireler 85 metrekare, 3+1 daireler 128 metrekare olacak.

Kura çekimiyle belirlenecek ev sahipleri, evlerini 2 yıl sonra teslim alacak. TOKİ sosyal konut projesi kura başvurusu ise 500 TL olarak belirlendi. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlar, kura tarihinden 2 gün sonra Ziraat Bankası şubesine başvuruda bulunarak, yatırmış oldukları ücretleri geri alabilecek.

toki-sosyal-konutlar-nereye-yapilacak.jpg

TOKİ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Türkiye genelinde yapılacak TOKİ sosyal konut projesi için başvurular e-Devlet'tin www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu adresinden 14 Eylül-28 Ekim 2022 tarihleri arasında, Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak.

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında 'Hak Sahibi Belirleme' kurası çekilecek. Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati TOKİ'nin web sayfasında duyurulacak.

Projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT EVLERİ PEŞİNAT NE KADAR?

Hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.

TOKİ'nin 608 bin TL değerindeki 2+1 daireler, 60 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 2 bin 280 TL başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle satılacak.

TOKİ'nin 850 bin TL değerindeki 3+1 daireler, 85 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 3 bin 187 TL başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle satılacak.

Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar beş katı geçmeyecek şekilde yapılacak. Çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılacağı evler sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edilecek.

toki-sosyal-konutlar-projesi-kac-ev-yapilacak.jpg

TOKİ SOSYAL KONUT EVLERİ AYLIK TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN?

TOKİ sosyal konut projesinde hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak TOKİ tarafından tespit edilen oranda artırılacak.

İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre TOKİ tarafından belirlenecek. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU ALAN BANKALAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN