TOKİ'nin 'İlk Evim' sosyal konut projesine başvurular sona erdi

TOKİ'nin 'İlk Evim' sosyal konut projesine başvurular sona erdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, başvuruları dün tamamlanan TOKİ'nin uygun fiyatlı sosyal konut projesi 'İlk Evim'e 1,5 ayda 8 milyon kişinin başvurduğunu açıkladı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut imar hamlesi olarak tanıtılan TOKİ'nin 'İlk Evim' sosyal konut projesinde 2 yılda 250 bin konut inşa edilmesi planlanıyor. 362 milyarlık yatırımla gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut projesi, 1,5 trilyondan fazla ekonomik hareketlilik sağlayacak. Öte yandan en az 100 bin yeni istihdam sağlanması öngörülüyor.

toki-sosyal-konutlar-nereye-yapilacak.jpg

TOKİ 'İLK EVİM' PROJESİNE REKOR BAŞVURU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, uygun ödeme koşullarına sahip 'İlk Evim' sosyal konut projesine 1.5 ayda 8 milyon kişinin başvurduğunu açıkladı.

Geçerli başvuru sayısının ise 5 milyon 135 Bin 324 olduğunu söyleyen Bakan Kurum, genç başvuru sayısının ise 2 milyonu aştığını açıkladı.

EN ÇOK BAŞVURU İSTANBUL'DAN

Bakan Kurum'un açıklaması şöyle;

"İlk Evim projemize milletimiz güvendi, inandı! 1.5 ayda 8 milyon vatandaşımız başvurdu. Geçerli başvuru sayısı 5 MİLYON 135 BİN 324! Projemize en çok da GENÇLERİMİZ ilgi gösterdi. 2 MİLYON 30 BİN 277 gencimizin başvurusu var. En çok başvuru ise İstanbul’dan.

Daha başvuru süreci devam ederken, geçen hafta ilk temellerimizi attık. 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yükseliyor. Kuralarımızı da bir an önce çekip, Mart ayına kadar hepsini tamamlayacağız. Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250.000 konutumuzu teslim edeceğiz.

Projemize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz! Milletimiz için en güzelini YAPTIK, YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ!"

murat-kurum-toki.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN