TOKİ sosyal konut taksitleri ne kadar artacak, zam oranı nasıl belirleniyor? TOKİ ödemeleri nasıl olacak?

TOKİ sosyal konut taksitleri ne kadar artacak, zam oranı nasıl belirleniyor? TOKİ ödemeleri nasıl olacak?

TOKİ taksitleri ne kadar, belli oldu. Dar ve orta gelirli aileler için düzenlenen TOKİ sosyal konut projesi kapsamında Türkiye genelinde 250 bin konut inşa edilecek. Uygun ödeme koşullarına sahip konutların aylık taksit ödemeleri de netleşti. İşte, TOKİ sosyal konut taksit artış oranı...

TOKİ taksit ödemesi, hak sahibiyle imzalanacak sözleşmenin ertesi ayında başlayacak. Tarihin en büyük konut projesine gerçekleştirmeye hazırlanan TOKİ, 1 Ocak 2023'ten itibaren konut inşaatına başlayacak ve iki yıl içerisinde hak sahiplerine evleri teslim edecek.

TOKİ SOSYAL KONUT TAKSİTLERİ NE KADAR?

TOKİ'nin 608 bin TL değerindeki 2+1 daireler, 60 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 2 bin 280 TL başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle satılacak.

TOKİ'nin 850 bin TL değerindeki 3+1 daireler, 85 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 3 bin 187 TL başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle satılacak.

TOKİ SOSYAL KONUT TAKSİTLERİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) sosyal konut projesinde aylık taksit ödemelerine her 6 ayda bir zam yapılacak. TOKİ taksit zam oranı, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak TOKİ tarafından belirlenecek.

Bu yıl memur maaşına yüzde 80 artış yapılmasına rağmen, TOKİ'nin artış oranını yüzde 40'ta tuttuğunu vurgulayan TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 240 ay vadeye karşın isteyen kişinin daha yüksek taksit tutarları karşılığında daha az süreli ödeme yapabileceğini söyledi.

toki-sosyal-konut-projesi-basvuru-tarihleri-004.jpg

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Dar ve orta gelirli vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ sosyal konut projesine başvurular 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası ve Halkbank'ın yetkili şubelerinden bizzat yapılabilecek.

Ayrıca 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu internet sitesinden üzerinden de kura başvurusu ve online ödeme yapılabilecek.

TOKİ sosyal konut kura başvuru ücreti 500 TL olarak belirlendi. Kurada adı çıkmayan vatandaşlar daha sonra bankadan katılım bedelini geri alabilecek.

TOKİ BAŞVURULARI TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE YAPILACAK

e-Devlet üzerinden yapılacak başvurularda yoğunluk yaşanmaması adına başvurular ilk hafta TC kimlik numarasının son numarasına göre yapılacak. TC kimlik numarasının son hanesi;

* 0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,

* 2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,

* 4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,

* 6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,

* 8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar,

* 19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU ALAN BANKALAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN