TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman? TOKİ kura tarihi ve saati

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman? TOKİ kura tarihi ve saati

TOKİ kura başvuru tarihi belli oldu. Sosyal konut projesi kapsamında 81 ilde yapılacak yüz binlerce konut, düzenlenecek kurayla hak sahiplerine teslim edilecek. Kurada adı çıkmayan vatandaşlar, kura katılım bedelini geri alabilecek. İşte, TOKİ kura ücreti...

TOKİ kura çekimi ne zaman, merakla bekleniyor. Emlak piyasasında yükselen kira ve satış fiyatlarını düşürmesi beklenen TOKİ sosyal konut projesi için kura başvuruları alınmaya başlandı. Başvurular tamamlandıktan sonra düzenlenecek kurayla 2+1 ve 3+1 evler yeni sahiplerine verilecek.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) sosyal konut projesi için kura başvurusu, toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek ve başvuru sahipleri arasında 'Hak Sahibi Belirleme' kurası çekilecek.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati TOKİ'nin resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek.

TOKİ KURA BAŞVURU TARİHLERİ

TOKİ sosyal konut projesi kura çekimine katılmak için başvurular e-Devlet ve kamu bankaları şubelerinden alınıyor.

e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu web sayfasından 14 Eylül-28 Ekim 2022 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden ise 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında bizzat başvuru yapılabilecek.

TOKİ başvuru ücreti 500 TL olarak açıklandı. Kurada adı çıkmayan vatandaşlar katılım bedelini daha sonra geri alabilecek.

toki-sosyal-konut-projesi-basvuru-tarihleri-003.jpg

TOKİ KURA BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN NASIL YAPILIR?

81 ilde yapılacak TOKİ sosyal konut projesine başvurular e-Devlet üzerinden;

* e-Devlet'te yer alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hizmetleri arasındaki 'Konut İşyeri Başvuru' hizmeti ile başvuru yapılıyor.

* e-Devlet üzerinden projeyi seçerek başvuru gerçekleşiyor.

* Başvuru durumu e-Devlet Başvuru Listesi ekranından takip edilebiliyor.

* e-Devlet başvuruları 28 Ekim 2022 tarihinde son bulacak.

(e-Devlet üzerinden Engelli ve Emekli kategorisinden başvuranlar için, sözleşme aşamasında engelli veya emekli olduklarına dair belge istenecek.)

* e-Devlet başvurularında SMS ile iletilecek başvuru sahibi adına açılmış IBAN hesabına başvuru ücretinin belirlenen süre içerisinde EFT, havale, ATM vb. ile yatırılması gerekmektedir.

* e-Devlet üzerinden yapılan başvurular için ayrıca banka başvurusu gerekli değildir.

* Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri başvuruları sadece Banka Şubelerinden alınacaktır.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU BANKADAN NASIL YAPILIR?

250 bin konutun inşa edileceği TOKİ sosyal konut projesine banka aracılığıyla;

* Nüfus Cüzdanı ile proje ilindeki yetkili Banka Şubelerinde 'Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi' imzalanacak.

* Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden 'Hak Sahipliği' onaylananlar, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecek.

* Bankadan kura çekimi başvuruları 31 Ekim 2022 tarihinde son erecek.

* Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış (en az yüzde 40 engelli olduğuna dair geçerli sağlık heyet raporuna ait 'Belge' ile başvuru yapabilecek. 18 yaşından küçük engelli çocuğu olan anne veya baba kendi adına Engelli kategorisinden başvuru yapabilecek. (e-Devlet üzerinden başvuranlar kimlik kartı fotokopisi veya belgeyi sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

* Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren 'Belge' ile başvuru yapacak. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir. (Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan kızları hariç) (e-Devlet üzerinden başvurulanlar sözleşme aşamasında ibraz edecekler.)

TOKİ KURA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURUSU ALAN BANKALAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN